"Z zapiranjem dejavnosti dodatno spodbujamo delo na črno." OZS vztraja pri zahtevi za takojšnje odprtje storitvenih dejavnosti

STA, A.L.
11.12.2020 15:14
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) bo tudi na sobotnem posvetu s predsednikom vlade vztrajala pri zahtevi za takojšnje odprtje storitvenih dejavnosti. "Dejstvo je, da se epidemiološka slika kljub večtedenskem zaprtju številnih dejavnosti ne izboljšuje. Poleg tega se je v tem času povečalo delo na črno," opozarjajo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

"Če ukrepi ne delujejo, je treba ubrati drugačen pristop. Z zapiranjem dejavnosti še dodatno spodbujamo delo na črno, posledično pa je tudi vse več okužb," je dan pred posvetom na Brdu pri Kranju ponovil predsednik OZS Branko Meh in dodal, da bi bilo bolje odpreti dejavnosti in obrtnikom ter podjetnikom dovoliti opravljati svoje delo pod strogim nadzorom nad upoštevanjem zaščitnih ukrepov.

Obrtniki in podjetniki se zavedajo razmer v zdravstvu, a so prepričani, da jih je treba reševati drugače in ne na plečih malega gospodarstva. "Ob tem opozarjamo, da ne gre več zgolj za zdravstveno in gospodarsko krizo, temveč tudi za psihološko krizo," dodali.

Duševne stiske med obrtniki in podjetniki, ki zaposlujejo več kot 350.000 oseb, so po opozorilih OZS iz dneva v dan večje. "Prav tako stiske doživljajo zaposleni, saj številni živijo v strahu pred izgubo delovnega mesta, številni pa so zaradi kriznih razmer v malem gospodarstvu službo že izgubili," so dodali in izpostavili, da se je po zadnjih podatkih število brezposelnih novembra na letni ravni povečalo za 16 odstotkov.

"Malo gospodarstvo je hrbtenica slovenskega gospodarstva. Ne smemo dovoliti, da se hrbtenica zlomi, saj bodo posledice katastrofalne za celotno državo," je še posvaril Meh.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta