Vroče bo, sredi tedna do 35 stopinj Celzija. Kaj lahko pričakujete, če se odpravljate na dopust na jug?

Va, STA
26.07.2021 10:07
Še en vročinski val.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Ponedeljek in torek bosta pri nas večinoma sončna s temperaturami nad 30 stopinj Celzija, pravijo vremenoslovci iz Agencije za okolje (Arso).

Do 33 se bo ogrelo danes. Malo manj vroče, do 25, bo le na severozahodu. Popoldne bodo predvsem v zahodni Sloveniji začele nastajati nevihte, krajevno tudi neurja z močnimi sunki vetra in s točo, ter se zvečer in v prvi polovici noči lahko širile proti vzhodu. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo.

Prebivalci naj svojo lastnino umaknejo na varno, da je možna toča ne bo poškodovala, opozarjajo na Arso. Tudi avtomobile naj zapeljejo pod streho.

V torek bo na vzhodu delno jasno, drugod spremenljivo oblačno. Zlasti v zahodni in osrednji Sloveniji se bodo pojavljale plohe in nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem do 22, najvišje dnevne od 27 do 32, na severozahodu okoli 24 stopinj Celzija.

V sredo in četrtek bo nato sončno in spet bolj vroče ter suho in spet blizu temperaturnim rekordom, kot smo jih imeli junija.

Vročina bo vztrajala do konca tedna. Od četrtka do sobote bo sončno in vroče s temperaturami večinoma med 30 in 35 °C, nato pa naj bi sledilo malo ohladitve. Od sobote naprej se bo povečala verjetnost krajevnih padavin.

Vremenoslovci še občutnejši vročinski val napovedujejo za bližnjo soseščino. Na osrednjem in južnem Balkanu bodo temperature ta teden med 35 in 40 stopinj Celzija. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta