Vladi spet padla podpora, SDS še vedno prepričljivo vodi, Gantar precej pred Pivčevo

K. Š., STA
24.08.2020 08:40

Podpora vladi Janeza Janše pada že četrti mesec zapored, med strankami pa kljub temu še vedno vodi SDS, kaže javnomnenjska raziskava, ki jo je za POP TV izvedla Mediana. Primerjava med fukcionarjema DeSUS pa kaže, da Tomaž Gantar uživa precej višjo podporo kot Aleksandra Pivec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Delež tistih, ki podpirajo vlado Janeza Janše, je z julijskih 39,4 odstotka padel na 37,4 odstotka. S 50,4 odstotka na 53 odstotkov pa se je povišal delež tistih, ki dela vlade ne podpirajo. Medtem je 9,6 odstotka anketiranih neopredeljenih.
Delo državnega zbora podpira 31,9 odstotka vprašanih, ne podpira pa ga 54,6 odstotka vprašanih, 13,4 odstotka anketirancev je bilo neopredeljenih. Med strankami še vedno vodi SDS. Če bi bile volitve danes, bi zanjo glasovalo 18,2 odstotka (julija je bila pri 17,4 odstotkih) vprašanih. Na drugem mestu je LMŠ dohitela SD, vsako je podprlo 9,5 odstotka anketiranih. LMŠ je sicer julija podprlo 8,1 odstotka vprašanih, SD pa 12,3 odstotka. Na četrtem mestu je Levica z osemodstotno podporo (julija 9,2 odstotka), na petem pa NSi s 4,5-odstotno podporo (3,8 odstotka).

Matija Sušnik
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta