(VIDEO) Nevihte se širijo nad vso državo, za severovzhod izdali rdeče opozorilo. Neurja tudi na Hrvaškem

A.L.
24.07.2020 16:51

Začetek vikenda prinaša spremenljivo do pretežno oblačno vreme.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

Po četrtkovi večerni vremenski ujmi, ki je zajela del države, so vremenoslovci nevihte napovedovali tudi za danes popoldne in v noči na soboto. Te so sprva zajele del Notranjske in Primorske, tam so nastajali nalivi. Nevihte so se do večera razširile na vso državo, močno deževje je zajelo tudi Maribor z okolico.
{twitter}https://twitter.com/meteoPozorSI/status/1286687368540491776{/twitter}
{twitter}https://twitter.com/meteoSI/status/1286582721335250944{/twitter}
Zaradi napovedanih neviht z močnimi nalivi pa bo danes in v noči na soboto povečana tudi verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov po celotni Sloveniji, so sporočili iz Geološkega zavoda Slovenije. Verjetnost za plaz se bo povečevala sorazmerno s količino padavin.

Kakšno vreme nas čaka v soboto in nedeljo?

Začetek vikenda torej prinaša spremenljivo do pretežno oblačno vreme. V soboto bo na zahodu države delno jasno, popoldne pa večinoma sončno. Tudi v nedeljo in ponedeljek bo sončno, nekaj vročinskih neviht bo po napovedi Arsa v nedeljo popoldne in zvečer na severu države.
Pričakovati je, da bodo visoke temperature in pretežno sončen vikend številni izkoristili za obisk obale in turističnih krajev. Na spletni strani prometnoinformacijskega centra za državne ceste tako visoko gostoto prometa napovedujejo za celoten vikend.
Danes popoldne jo pričakujejo v smeri iz urbanih središč proti turističnim krajem, v soboto dopoldne pa prav tako ob začetku poletnih počitnic na Bavarskem v smeri od Avstrije proti Hrvaški. Promet bo izjemno gost tudi v nedeljo zvečer, ko se bodo kolone vozil vile iz turističnih krajev nazaj proti urbanim središčem.

Neurja tudi na Hrvaškem

Poslabšanje vremena napovedujejo tudi hrvaški meteorologi. Sever Jadrana so popoldne zajele padavine, te se bodo v noči na soboto krepile. Močna nevihta je zgodaj popoldne zajela Primorsko.goransko županijo, na Krku so ljudje poročali o vodnih trombah. Neurja lahko zajamejo tudi del Dalmacije. Za območje Zagreba in Karlovca je razglašen rdeči alarm, kjer so mogoče tudi poplave.
{facebookpost}https://www.facebook.com/crometeo.hr/videos/910950979314898/{/facebookpost}
{facebookpost}https://www.facebook.com/crometeo.hr/videos/2402601753376882/{/facebookpost}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta