(VIDEO) Janša Pahorju: Prisrčno, vendar ne preveč primerno na dan, ko smo zabeležili 1439 novih okužb

A.L.
10.02.2021 13:16
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Predsednik republike Borut Pahor je konec januarja ocenil, da vlada Janeza Janše dela dobro, da se trudi spopadati se z epidemijo in pomaga tistim, ki so v stiski. Kot kaže, pa je, vsaj danes, nekoliko manj z delom predsednika države zadovoljen premier. "Obisk pred Vrtcem Ptuj, kjer je gospa Marija Vučak, ravnateljica, predstavila delo vrtca v času epidemije. Otroci so pripravili krajši kulturni program, pustno obarvan," je pod posnetkom, na katerem v pustnih maskah plešejo otroci, zapisal Pahor. Ta je danes obiskal Ptuj, kjer se je srečal s ptujsko županjo Nušo Gajšek, ormoškim županom Danijelom Vrbnjakom, poveljnikom Civilne zaščite RS Srečkom Šestanom in poveljnikom Civilne zaščite za Podravje Dragomirjem Murkom ter se seznanil z izvedenimi aktivnostmi ob epidemiji. Del dneva je preživel tudi na obisku Vrtca Ptuj, obiskal je tudi Dom upokojencev Ptuj in splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj.

Na Twitterju se je kmalu odzval Janša, ki je po podatkih aplikacije Maršal Twito - Sledilnik, ki beleži in analizira aktivnosti Twitter profila premierja, danes do 13. ure tvitnil že 77-krat. Takole je zapisal: "Prisrčno, vendar ne preveč primerno na dan, ko smo zabeležili 1439 novih okužb koronavirusa (v nekajkrat večji Avstriji le 1197). Epidemije še ni konec, pust bo moral žal počakati bolj veselih dni. Prosimo vse, da ne organizirajo ne-nujnih dogodkov, vsak je tveganje." 

Predsednik države se na Janšev odgovor še ni odzval. Sicer pa so v torek po vladnih podatkih opravili kar 44.504 hitre in PCR teste na okužbo z novim koronavirusom, kar je največ v enem dnevu doslej, pri tem pa so potrdili skupaj 1439 okužb. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov se je še nekoliko znižalo in znaša 827. V bolnišnicah se je v torek zdravilo 864 covidnih bolnikov, umrlo pa je 13 oseb s covidom-19.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta