Vesna Vuković v vrhu Gibanja Svoboda menja Tamaro Kozlovič

MAT
31.01.2023 06:31
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vesna Vuković in Robert Golob ob praznovanju prvega rojstnega dneva Gibanja Svoboda
Borut Živulović

Po dobrem letu dni od ustanovitve Gibanja Svoboda bo največja koalicijska stranka znova zamenjala generalnega sekretarja. Potem ko je eno najpomembnejših funkcij v stranki najprej opravljal edini minister brez resorja Matej Arčon, ga je avgusta lani na predlog predsednika Roberta Goloba začasno nasledila primorska poslanka Tamara Kozlovič. Po naših informacijah je Golob poslancem Svobode že sporočil odločitev, da na mesto generalne sekretarke prihaja Vesna Vuković, ki je bila pred lanskim vstopom v politiko dolgoletna novinarka.

Nazadnje je delovala za portal Necenzurirano, v Svobodi pa je od poletja zadolžena za vodenje odnosov z javnostmi, pri čemer njene zadolžitve in vpliv presegajo dosedanjo funkcijo. Generalni sekretar je po pravilih igre drugi človek stranke, ki med drugim sooblikuje strankarsko politiko. Vesna Vuković s prestopom na nov položaj tako vstopa v ospredje političnega delovanja Svobode, kjer prevladuje ocena, da bo imela na tako izpostavljenem položaju predvsem zaradi pridobljene politične moči priložnost za uveljavitev svoje vizije. 

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?