Večer v živo: Prebudite se v svoj polni potencial

Maja Furman Maja Furman
04.03.2023 06:00

Priznani duhovni učitelj Adrian Kezele, ki podpisuje več kot 40 knjižnih uspešnic o duhovnosti, bo gost Večera v živo 8. marca v Narodnem domu v Mariboru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na dogodku bo tudi učiteljica plesa Emina Ahmetović. 
Arhiv Večera

Obiskovalke in obiskovalci bodo spoznali vaje, s pomočjo katerih bodo znali prebuditi svoj potencial. Med drugim tudi transformativni ples NuDanza. Na dogodku bo tudi učiteljica plesa Emina Ahmetović.

NAKUP VSTOPNIC

Duhovni učitelj

Adrian P. Kezele, ki je bil že večkrat gost naših Večerov v živo, je izjemen sogovornik, govori umirjeno, podaja bistvo brez odvečnega balasta. Je učitelj integralne meditacije, ki jo tudi sam prakticira dvakrat na dan, običajno pred aktivnostjo. Je ustanovitelj Duhovne akademije, kjer med drugim uči tudi duhovni ples NuDanza, ki ga bomo spoznali na tokratnem dogodku, ter vodi številne seminarje in delavnice z duhovno vsebino. Je avtor priljubljenih knjig o duhovnosti, ki jih poznamo tudi slovenski bralci. Med njimi lahko izpostavimo: Veličastni Saturn, Maitreya, Popolna ljubezen, Razdvajanje svetov, Sončni labirint itd. Živi in ustvarja v Zagrebu, s svojimi delavnicami pa se rad in pogosto ustavi tudi v Sloveniji.

Meditacija kot mentalna higiena

Kot smo že omenili, je tudi priznani učitelj intergralne meditacije. Meditacija je zanj zelo pomembna redna dnevna rutina. Hitri tempo, stres in razne odgovornosti ter premalo časa za počitek nam jemljejo dragoceno življenjsko energijo. Zato kot odličen način, da si povrnemo izgubljeno energijo in si kakovostno odpočijemo ter se umirimo, sogovornik priporoča meditacijo. Sam meditacijo in različne tehnike sproščanja vsakodnevno prakticira že več kot štirideset let. Pove, da meditira dvakrat na dan od 15 do 20 minut. Zaradi meditacije je bolj kreativen, težave, s katerimi se sooča, zanj niso nepremostljive, so samo izzivi, deluje bolj odprto in jasno itd. Zato je tudi prepričan, da bi se moral vsak naučiti veščine meditiranja. Kot pravi, je meditacija nekakšna mentalna higiena. "Če smo se naučili umivati zobe in roke, bi se morali naučiti umiriti um in ga znati očistiti 'mentalnih smeti', ki jih prestrezamo skozi dan," meni Adrian Kezele.

Djotiš

Je tudi učitelj djotiša, indijske astrologije. Djotiš je zelo koristno znanje, ki ne napoveduje, ampak gre bolj za prepoznavanje določenih potencialov in možnosti v naših življenjih. Za lažje razumevanje ga lahko primerjamo z vremensko napovedjo, ko na primer napovedo dež, od nas pa je odvisno, ali bomo imeli pri sebi dežnik. Djotiš govori o posameznih obdobjih in o tem, kdaj v teh obdobjih je primeren čas za določene stvari, kdaj ne, in kdaj naj bomo pozorni na določene stvari itd. Kezele poudari, da djotiš ne napoveduje dogodkov, ampak je opozorilo pred morebitnimi nevarnostmi ali pa opozarja na ugodne, pozitivne okoliščine. Od nas je odvisno, ali bomo opozorilom prisluhnili ali ne. Djotiš namreč kaže na potenciale.

Živeti tukaj in zdaj

Adrian Kezele na vsakdan gleda s hvaležnostjo. Osrečujejo ga namreč zelo male stvari. Razveseli se že drobnega cveta. Že veliko let namreč živi v trenutku, kar pomeni tukaj in zdaj. Ne razmišlja o tem, kaj ga čaka jutri, ne skrbi ga, kaj bo naslednje leto itd. Vsak dan živi, kot da je zadnji. "Življenje samo je zelo navdihujoče. Ljudje spuščajo in spregledajo toliko stvari, ker so ves čas nekje drugje … Samo življenje je preplet lepot in zadovoljstva, samo ustaviti se moramo, pogledati okoli sebe in najti nekaj lepega," je prepričan priljubljeni duhovni učitelj.

Na tokratnem dogodku

Tokrat bomo na Večeru v živo spoznali nekatere metode prebujanja in razvoja ženskega načela. Kezele bo predstavil nekaj vaj, ki ženskam in moškim omogočajo, da prebudijo in uskladijo svoje notranje moči v povezavi z modrostjo. Predstavil bo nekaj labirintov in geometrijskih likov, ki pomagajo pri prebuditvi tovrstnih notranjih potencialov. Zadnje pol ure predavanja bodo udeleženke in udeleženci preskusili tudi NuDanzo, duhovni ples, pri katerem se aktivirajo tako imenovani zrcalni nevroni, ki so nevrološka osnova empatije. Priporočamo, da ste udobno oblečeni in obuti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta