V torek smo zabeležili največ novih okužb s koronavirusom do zdaj. Bo karantena po novem krajša in ali sledijo novi ukrepi?

Vida Božičko
09.09.2020 19:53

Novih ukrepov za zdaj ne načrtujejo, v igri je skrajšanje karantene, o čemer bo jutri odločala vlada.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Potrebovali bi več kadra, več kapacitet, več testov in tudi več finančnih sredstev.  
Tadej Regent

Na sestanku krizne skupine vlade so danes govorili predvsem o možnosti skrajšanja karantene na deset dni. "To bi precej znižalo stroške tako posameznikom kot delodajalcem," je povedal vladni govorec Jelko Kacin. Govorili so tudi o možnosti uvedbe dodatne covid bolnišnice, če bi bilo to potrebno, in o izboljšanju sodelovanja z epidemiologi. "Dodatnih ukrepov za zdaj ni pričakovati, tudi držav zaenkrat ne bomo dodajali na rdeči seznam," je še dejal.
Več okužb med starostniki
V torek je bilo v Sloveniji potrjenih 78 novih okužb od skupaj opravljenih 2560 testiranj. "Rekordno število potrjenih okužb gre pripisati povečanemu številu testiranj, pa tudi polnemu delovanju šol in gospodarstva," je prepričan Kacin in dodaja, da je treba dodatno ukrepati zaradi povečevanja števila okužb med starejšimi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta