V torek se bo nekoliko ohladilo. Kakšno pa bo vreme na praznične dni?

Va
28.10.2024 11:43

Vsaj do petka kakšne velike spremembe vremena na Arso še ne napovedujejo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lent
Saso Bizjak

Ponedeljek bo deloma sončen, več oblačnosti bo na Primorskem. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 20 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje (Arso).

V torek bo v notranjosti občasno nekoliko več nizke oblačnosti, na Primorskem pa se bo ob šibki burji hitro razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, najvišje dnevne od 17 do 20, na Primorskem do 23 stopinj Celzija. Anticiklon se bo v torek širil proti vzhodni Evropi, zapihal bo veter vzhodnih smeri. V notranjosti Slovenije se bo strnila nizka oblačnost, nekoliko se bo tudi ohladilo. Ob šibki burji bo na Primorskem sončno in toplo.

Podobno vreme bo vztrajalo vsaj do petka. Za konec krompirjevih počitnic, po 2. novembru, se bo povečala možnost prodora hladnega zraka in padavin, a je za zdaj verjetnost takšnega scenarija razmeroma majhna.

Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka, nad zahodnim Sredozemljem pa je ciklonsko območje. Ob šibkih vetrovih se nad nami zadržuje topel in precej suh zrak.

 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta