V Rušah še vedno nasprotujejo domu za ukrajinske matere in njihove otroke

Damijana Žišt Damijana Žišt
13.03.2024 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lastniku Hotela Veter v Rušah, ki bi državi prodal hotel za ureditev doma za ukrajinske matere z otroki, grozijo tisti, ki se s tem ne strinjajo.
Lastniku Hotela Veter v Rušah, ki bi državi prodal hotel za ureditev doma za ukrajinske matere z otroki, grozijo tisti, ki se s tem ne strinjajo.
Igor Napast
V nadaljevanju preberite:

- Če so bile lani policijske statistike glede nedovoljenih prehodov na ozemlje Slovenije skrb vzbujajoče, saj so se prehodi močno povečali v primerjavi z 2022, ko je za varnost zunanje schengenske meje skrbela še Slovenija, od 1. januarja lani pa je to naloga Hrvaške, so letos statistične številke še bolj zaskrbljujoče.

- Slovenija je glede na opozorila odbora za človekove pravice pri OZN in glede na pripombe varuha človekovih pravic o slabem ravnanju s prosilci za mednarodno zaščito namenila več kapacitet za namestitev teh tujcev, ki jih bodo, ko bodo kapacitete polne v azilnem domu v Ljubljani in izpostavi v Logatcu, nameščali v bivalnike v Središče ob Dravi in na Obrežje, je sklenila slovenska vlada. 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta