V Mariboru množično testiranje po abecednem redu: Preverite, kdaj je predviden termin za vaš priimek

Gordana Possnig, MBK
04.01.2021 10:11
Kje potekajo brezplačna testiranja? V Celju na sejmišču, v Slovenj Gradcu v MKC ...
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nejc Strojnik

V organizaciji Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor se bo v torek, 5. januarja, pričelo množično brezplačno testiranje s hitrimi testi na covid-19 za občane Mestne občine Maribor. Testiranje bo potekalo vsak dan med delovnikom od 7.30 do 14.30 na Partizanski cesti 14 a v pritličju. Občanke in občani, ki se želijo testirati, morajo s seboj imeti kartico zdravstvenega zavarovanja.

"Da bi preprečili gnečo in zmanjšali čas čakanja na testiranje, naprošamo občane, da upoštevajo urnik abecedne vrste na termin testiranja, ki je povezan s prvo črko priimka posameznega občana," so poudarili v zdravstvenem domu. To pomeni, da bodo med 7.30 in 8.30 testirali tiste, ki se pišejo na črke A, B, C, Č in D, od 8.30 do 9.30 s priimki na E, F, G, H, I, od 10.30 do 11.30 za J, K, L, M in N, od 11.30 do 12.30 pridejo na vrsto priimki na O, P, R, S in Š, od 13.30 do 14.30 pa še črke T, U, V, Z in Ž.

Andrej Petelinšek

"Brezplačno testiranje je namenjeno vsem občanom, ki nimajo bolezenskih znakov, ki bi kazali na morebitno okužbo s covid-19. V primeru suma na okužbo vas naprošamo, da kontaktirate osebnega izbranega zdravnika," so še sporočili iz Zdravstvenega doma Maribor.

Kje potekajo brezplačna testiranja? V Celju na sejmišču, v Slovenj Gradcu v MKC ...

Testiranje na Celjskem sejmišču, kjer ga organizira ZD Celje, bo potekalo vsak dan med 12. in 16. uro. Na Koroškem danes testiranja v MKC Slovenj Gradec, od 12. ure dalje v Kulturnem domu v Črni.

Od danes oziroma v tem tednu so organizirana brezplačna množična testiranja bolj ali manj povsod, odvisno od dogovora zdravstvenih domov z občinami. 

Testiranje v Celju 
Gordana Possnig

Zdravstveni dom (ZD) Celje danes pričenja s prostovoljnim in brezplačnim testiranjem na okužbo z novim koronavirusom. Testiranje je občanom na voljo v Celju, in sicer v hali A na Celjskem sejmišču. Testiranje poteka od ponedeljka do četrtka, od 12. do 16. ure, nato bo urnik prilagojen glede na potrebe. Aktualni urnik bo ves čas objavljen na spletni strani Zdravstvenega Celje.

ZD Šentjur izvaja testiranje za občanke in občane občin Šentjur in Dobje, in sicer od danes, nato pa še v torek, 5. januarja, sredo, 6. januarja, ter v četrtek, 7. januarja, vsakič med 14. in 18. uro. Lokacija testiranj je kontejner za stavbo ZD Šentjur.

V MKC Slovenj Gradec, kjer ga organizira ZD Slovenj Gradec, bodo testiranja vsak dan od ponedeljka do petka med 6.30 in 10.30, za Mežiško dolino se o lokacijah še dogovarjajo, je pa danes po 12. uri organizirano testiranje v Kulturnem domu v Črni, v sredo pa bo tudi v Dravogradu. 

Čakanja na testiranje v Celju
Gordana Possnig

V mariborskem zdravstvenem domu bodo prostovoljno presejalno testiranje prebivalcev s hitrimi antigenskimi testi začeli jutri, in sicer na centralni lokaciji zdravstvenega doma.

Občani morajo s sabo prinesti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Vse, ki se bodo odločili za hitro testiranje, prosijo, naj v primeru gneče med čakanjem ohranjajo medsebojno razdaljo in nosijo masko. Vse ostale podatke, povezane s testiranjem in rezultati testa, bodo občani dobili na mestu testiranja.

Testiranje je namenjeno iskanju morebitnih okuženih med na videz zdravo populacijo. Zato tisti, ki imajo kakršne koli, tudi blage znake bolezni, naj na testiranje s hitrimi testi ne hodijo, ampak se samoizolirajo ter kontaktirajo svojega izbranega osebnega zdravnika. Le-ta jih bo napotil na testiranje z metodo PCR.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta