Unovčenih skoraj četrtina turističnih bonov. Počivalšek verjame, da bodo ljudje doma dopustovali tudi prihodnje leto

Vida Božičko
25.08.2020 17:35

Število unovčenih turističnih bonov je doseglo mejo pol milijona. Minister Počivalšek je prepričan, da bo večina porabljenih do konca leta in podaljšanje ne bo potrebno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
​"Slovenija nikoli ni bila le poletna destinacija, do konca leta so še štirje meseci," pravi minister. 
Sašo Bizjak

Število domačih turistov v nastanitvenih objektih je julija poskočilo, turističnih prihodov in prenočitev je več predvsem zaradi domačih gostov. Teh je bilo v sedmem letošnjem mesecu za 176 odstotkov več kot v tem mesecu lani, kažejo statistični podatki. K temu rezultatu so odločilno pripomogli turistični vavčerji, je prepričan gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Do začetka tega tedna je bilo unovčenih 520.000 bonov v vrednosti 70 milijonov evrov, rezervacij pa je za dodatnih 30.000 bonov. "Verjamem, da smo s tem ukrepom marsikateremu ponudniku rešili poslovanje v letošnjem poletju, morda celo obstoj podjetja," je dejal, a dodal, da slovenski dopustniki dolgoročno turizma ne morejo rešiti. V preteklih letih so tujci ustvarili kar 72 odstotkov vsega prometa, letos pa le 47 odstotkov. Med temi je bilo z naskokom največ Nemcev, sledijo Nizozemci, Avstrijci, Čehi in Madžari, vsi ti pa najbolj prisegajo na prepoznavne lokacije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta