Umrl je Sašo Hribar

M.R. TOR
08.09.2023 19:42

Umrl je eden najbolj prepoznavnih slovenskih radijcev modernega časa Sašo Hribar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Hribar leta 2006 v radijskem studiu.
Tit Košir

Novico, ki smo jo izvedeli popoldne, so nam potrdili njegovi bližnji. Še danes je Sašo Hribar vodil oddajo Radio Ga Ga in bil po njej s prijatelji na kavi, pozno popoldne pa je nenadno umrl. 

19. marca letos je praznoval 63. rojstni dan, bil pa je prvi glas oddaje Radio Ga Ga, hkrati pa je bil tudi član Sveta RTV Slovenija, kjer je predstavljal zaposlene. Že pred tem je bil tudi član Programskega sveta RTV Slovenija.

Sašo Hribar: Marajo politiki satiro? Ne marajo je! Se bomo ustrašili?

Ljubljana, RTV center Ljubljana. Seja programskega sveta RTV Slovenija, na kateri so med drugim podali soglasje za imenovanje direktorja TV Slovenija in obravnavali osnutek programsko produkcijskega načrta za 2019. Sašo Hribar
Robert Balen

Na Radiu Slovenija je bil zaposlen od leta 1985, 6. aprila 1990 pa je v sodelovanju še z drugimi sodelavci zaživela oddaja Radio Ga Ga, ki jo je vodil vse do danes. In tudi danes. 

Hribar se je v času zadnje vlade Janeza Janše udeleževal tudi protestov proti spremembam medijske zakonodaje in proti spremembam, ki jih je uvajalo pred kratkim zamenjano vodstvo javne radiotelevizije.
Andrej Petelinšek

 

Oddaja Radio Ga Ga je predstavljal prelomnico v slovenskem radijskem prostoru. V njej so s sodelavci, ki so se v vsem času izmenjevali, upodabljal tako izmišljene like, kot tudi povsem resnične ljudi, med njimi tudi nekdanja predsednika Milana Kučana, Janeza Drnovška, pa nekdanjega premierja Janeza Janšo, Boruta Pahorja, župana Zorana Jankovića in številne druge.

(ODZIVI) Ušpiči še kakšno med zvezdami, kolega in mojster satire!

V 90. letih prejšnjega stoletja se je preizkusil tudi kot televizijski voditelj v oddajah Titanik in Hri-Bar. 

Leta 2006 je prejel Ježkovo nagrado za satiro v oddajah Radio Ga Ga in Hri-bar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta