TV Slovenija: Soproga slovenskega diplomata v Bruslju po cepljenju in možganski kapi umrla

DR
20.05.2021 20:15
Še ne 40-letnica je bila po informacijah TV Slovenija pred približno desetimi dnevi cepljena s cepivom Janssen proizvajalca Johnson& Johnson, pri katerem za zaščito proti covidu-19 zadostuje en odmerek.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna.
Profimedia

Po nekaj dneh je dobila glavobol, imela je otečeno nogo, zato je obiskala zdravnika. Tam so nato ugotovili, da ima globoko vensko trombozo. Po zdravljenju je ponoči utrpela možgansko kap in po nekaj dneh v kritičnem stanju v bolnišnici umrla.

Predtem so na 24ur.com poročali, da naj bi bila diplomatova soproga v kritičnem stanju, da pa zveza s kapjo in cepljenjem še ni potrjena. 

Ali je bil ta tragični zaplet neposredno ali posredno povezan s cepljenjem, bo ugotavljala strokovna komisija pri ministrstvu za zdravje, potem ko je Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) sprožil postopek, da se ugotovi, ali je šlo za stranske učinke po cepljenju, je poročala TV Slovenija.

Na 24ur.com so še poročali, da naj bi bila zaplet s krvnimi strdki doživela še ena državljanka Slovenije, iztekel se je srečno. Cepljena je bila s cepivom AstraZeneca. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta