Trojica poslancev SDS ostala brez vodilnih mest v odborih. Kaj je sporočila Eva Irgl?

L. M.
27.03.2024 15:42

Poslanci so podprli predlog največje opozicijske stranke SDS, da se Anžeta Logarja, Evo Irgl in Dejana Kaloha razreši z vodilnih mest v parlamentarnih odborih in komisijah. So pa temu sklepu med drugim nasprotovali v NSi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Logar in Irgl sta se iz prve preselila v predzadnjo vrsto, kjer po novem sedi tudi Kaloh.
Robert Balen

Poslanci SDS Anže Logar, Eva Irgl in Dejan Kaloh, ki nedavno niso podpisali izjave zvestobe najmočnejši opozicijski stranki pod vodstvom Janeza Janše, so ostali brez predsedniških in podpredsedniških funkcij v parlamentarnih odborih in komisijah. Razrešitev Logarja, Irgl in Kaloha z vodilnih mest v delovnih telesih državnega zbora so predlagali v SDS, sklep pa je včeraj podprlo 63 poslancev. Proti so glasovali v NSi, sklepu sta nasprotovala tudi nepovezana poslanka Mojca Šetinc Pašek in poslanec Gibanja Svoboda Rastislav Vrečko.

Zakaj so v SDS nezaupljivi do Anžeta Logarja in Eve Irgl? "Ne želimo, da bi bil o teh stvareh obveščen Jernej Pikalo"

Irgl: Vabim vse, da se mi pri tem pridružite

Da na željo poslanske skupine SDS od včeraj ni več predsednica parlamentarne komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti, je prek facebooka danes sporočila Irgl, ki je omenjeno komisijo vodila več mandatov. V daljšem zapisu je med drugim izpostavila, da so na komisiji delali v dobro ljudi, ustvarjali mnoge lepe zgodbe, premikali stvari na bolje in marsikomu pomagali narisati veselje na obraz. "S svojim vodenjem sem ves ta čas gradila odnose, ki slišijo na eno besedo – sodelovanje. Verjamem, da bo to vodilo prej ali slej dobilo ključno vrednost v politiki. Ker mora. Zaradi Slovenije," je izpostavila Irgl. Ob tem je poudarila, da namerava v duhu povezovalnosti delovati tudi v prihodnje in da je vesela, da bo ob parlamentarnem delu to lahko počela tudi v okviru društva Platforma sodelovanja.

"Vabim vse, da se mi pri tem pridružite. Naj pojem sodelovanja postane osrednje vodilo tistih, ki želimo uspešno Slovenijo!" je dodala Irgl, ki je poleg Logarja ena od ustanovnih članov društva. Irgl je na čelu komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti nasledil poslanec SDS Jože Tanko. Na podpredsedniškem mestu v odboru za zunanjo politiko je Logarja zamenjal poslanec SDS Andrej Kosi, podpredsednik odbora za pravosodje pa je namesto Kaloha postal poslanec SDS Jožef Lenart. V nasprotju z napovedmi pa Logarja, Irgl in Kaloha ni doletela selitev v zadnjo parlamentarno klop. V SDS so se namreč na koncu odločili, da "neposlušno" trojico poslancev presedejo v predzadnjo vrsto poleg poslancev NSi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta