To so najboljša podravska podjetja preteklega leta po izboru strokovne komisije in bralcev Večera

DR
21.10.2020 19:05

Jubilejna, peta podelitev častnih nazivov najboljšim podravskim podjetjem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bk Tv

Uredništvo Večera je v sodelovanju s Štajersko gospodarsko zbornico razglasilo najboljša podravska podjetja za leto 2019. Strokovni komisiji sta izbrali najboljša podjetja v kategorijah veliko, srednje veliko, malo in mikro podjetje, najbolj perspektivno podjetje in naj zaposlovalec v Podravju v preteklem letu, najbolj priljubljeno podjetje v letu 2019 pa so izbrali tudi bralci Večera. Ti so izbirali med šestimi uspešnimi podjetji: Hotel Jakec, AJM, Ekosen, Perutnina Ptuj, Kovinarstvo Bučar in Enertec.

Večer

In kdo so zmagovalci?

​Najbolj priljubljeno podjetje: Hotel Jakec

Družina Juhart
Sašo Bizjak

Družina Juhart z Božem in sinom Alešem Juhartom na čelu, ki je prevzel družinsko podjetje, je z velikimi napori obudila in ohranila del neokrnjene narave Treh kraljev na Pohorju. Danes imajo Trije kralji povsem drugačno podobo. Postavili so naprave za umetno zasneževanje štirih smučarskih prog, temeljito so obnovili in dogradili hotelski del. Imajo 14 redno zaposlenih, med zimsko sezono vsaj še deset za določen čas. Družinam prijazni trizvezdični hotel ponuja ugodje za 190 gostov. Na voljo so štiristezni bovling in velnes s štirimi različnimi savnami ter 15 pohodniških in kolesarskih poti.

Najboljše veliko podjetje: Perutnina Ptuj

Enver Šišić
Perutnina Ptuj

V preteklem poslovnem letu je skupina Perutnina Ptuj, ki jo vodi Enver Šišić, dosegla 285 milijonov evrov prihodkov in 25 milijonov evrov čistega dobička. Zaposluje 1871 ljudi, prejeli so 38 odličij in naziv nosilec kakovosti na mednarodnem ocenjevanju v Gornji Radgoni. Leto 2019 je bilo za podjetje v znamenju dosežkov: povečali so proizvodnjo in prodane količine ter dosegli rekorden poslovni rezultat. Uspešno poslovanje nadaljujejo tudi letos in vlagajo v zmanjševanje vpliva na okolje in v posodobitev tehnologij. Kljub krizi v podjetju ne odpuščajo, v Sloveniji pa imajo okoli 250 kooperantov.

Najboljše srednje veliko podjetje: Messer Slovenija

Valentin Ilievski
Messer Slovenija

Družba Messer Slovenija, ki jo vodi direktor Valentin Ilievski, je vodilna na področju tehničnih, specialnih in medicinskih plinov na slovenskem trgu, kjer obvladuje 45 odstotkov trga industrijskih plinov. V podjetju, v katerem dela okoli sto ljudi, vlagajo v lastno proizvodnjo in so iz trgovskega podjetja skoraj v celoti prešli v proizvodno podjetje. V zadnjem obdobju se osredotočajo predvsem na varno oskrbo z medicinskim kisikom, a katerim oskrbujejo bolnišnice in zdravstvene domove. S podzemnimi cevovodi za industrijske pline pa nadomeščajo prevoze z avtocisternami in zmanjšujejo ogljični odtis.

Najboljše malo in mikro podjetje: Logo-Tech

Krunoslav Medenjak in Franc Paternost
Arhiv Večera

Ptujsko podjetje Logo-Tech, ki se ukvarja z montažo transportnih sistemov, elektroinštalacijo robotov in tekočih trakov, sta spomladi 2018 ustanovila Franc Paternost in Krunoslav Medenjak. Njuno vodilo je: vedno je mogoče biti še boljši. Strma rast poslovanja je rezultirala v povečanju števila zaposlenih na 70, letni promet pa so v drugem letu poslovanja povečali na kar 4,6 milijona evrov in pod črto imeli 125 tisoč evrov čistega dobička. Njihove ekipe kljub koronakrizi delajo na objektih vse od Norveške do Španije. Lani so uspešno vstopili tudi na trge ZDA. S projekti na ključ pa nameravajo osvajati še druga svetovna tržišča.

Najbolj perspektivno podjetje: GA+GR transport

Renato in Andreja Greif
Damijan Toplak

Največ šteje zaupanje strank - to je vodilo v podjetju GA+GR transport, ki ga vodi Renato Greif. So izjemno hitro rastoče podjetje, saj naj bi število zaposlenih povečali z 20 na 45 in imeli že 38 transportnih vozil. Že v letih 2017 do 2019 so prihodke početverili, na okrog 1,9 milijona evrov, in minulo leto sklenili s 170 tisoč evri čistega dobička. Letos naj bi prihodke povečali za nadaljnjih več kot 40 odstotkov. Poleg Slovenije največ poslujejo z avstrijsko špedicijo, predvsem iz avstrijske Štajerske, in nemško špedicijo, tovore prevažajo še na Nizozemsko, v Belgijo, Češko in Italijo. Investirajo tudi v novo skladišče, parkirišča in stroje.

Naj zaposlovalec: Mikro+Polo

Marko Podgornik
Igor Napast

Podjetje Mikro+Polo, ki ga vodi Marko Podgornik, je kot delodajalec dokaz inovativnega in poglobljenega načina dela z zaposlenimi. Posledica tega je velika pripadnost zaposlenih podjetju in tako so še bolj motivirani na različnih delovnih mestih. Podjetje s tem svoje dodane vrednosti ne kaže samo s produkti in storitvami, ampak tudi z izredno ekipo zaposlenih, ki je tako prava vrednost podjetja. Ocenjena klima v podjetju je daleč nad povprečjem, ob tem komisija za izbor naj zaposlovalca izpostavlja kolektivno in individualno usposabljanje zaposlenih, interni časopis, aktivnosti pri promociji zdravja na delovnem mestu ter vključevanje zaposlenih v projekte za razvoj zaposlenih in v procese strateškega odločanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta