Številni športniki so se pridružili akciji za malega Krisa, tudi NK Maribor in odbojkarji

M.R.
26.09.2019 16:43

Akciji za zbiranje denarja za 19-mesečnega fantka Krisa, ki ima redko genetsko pogojeno mišično-žilno bolezen (spinalno mišično atrofijo), se je priključilo tudi več športnih združenj, med njimi tudi NK Maribor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mali Kris mora zdravilo prejeti do dopolnjenega drugega leta starosti.
Osebni Arhiv

Na Twitterju je mariborski nogometni klub objavil zapis, da je mogoče za malega Krisa z Markovca donirati s SMS-sporočilom KRIS5 na številko 1919. "Mi skupaj eno smo Kris," so zapisali.
{twitter}https://twitter.com/nkmaribor/status/1177214500552024064{/twitter}
Poleg mariborskega kluba pa so se k akciji priključili tudi slovenski odbojkarji, ki so objavili fotografijo celotne ekipe s plakatom, na katerem je poziv k zbiranju denarja. Denar bodo zbirali tudi nocoj med polfinalno tekmo evropskega prvenstva v odbojki v Stožicah na posebni stojnici, ki bo stala pred stožiško dvorano. 

Slovenski odbojkarji za Krisa.
Odbojkarska Zveza Slovenije

Zbranih že več kot 600.000 evrov

Zbiranje denarja poteka pod okriljem humanitarnega društva Palčica Pomagalčica. Zbrali so že več kot 600.000 evrov. Na Facebookovem profilu tega društva je sicer tudi veliko posameznikov objavilo, da dajejo na dražbo svoje spominke s športnih tekem. Med drugim se na avkciji prodaja dres Klemna Prepeliča iz Real Madrida, majica ob uspehu slovenskih rokometašev, šal s podpisi evropskih košarkarskih prvakov, dres motokrosista Tima Gajserja, več nogometnih, košarkarskih in hokejskih dresov, pa tudi kakšno umetniško delo se najde. Lastniki predmetov obljubljajo, da bodo ves izkupiček namenili za zdravljenje malega fanta.
{facebookpost}https://www.facebook.com/ana.jerak.7/posts/10220716560049776{/facebookpost}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta