Slovenija edina članica EU, ki ni na zemljevidu Ryanaira

GR.G.
01.11.2019 20:38
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Letalski prevoznik Ryanair se širi na območju nekdanje Jugoslavije, poroča spletni portal Ex Yu Aviation. Napovedali so nekaj novih linij, nekatere bo prevzel Ryanair sam, druge njegova hčerinska družba Lauda Air. 8. novembra naj bi prvič poletel na relaciji Malta - Niš, 29. marca 2020 Dunaj - Dubrovnik, 30. marca Dunaj - Zadar, 2. aprila prihodnje leto naj bi sledila povezava med Dublinom in Podgorico, dan pozneje, 3. aprila Dunaj - Banja Luka in še 4. aprila Hahn - Rijeka. 
V Sloveniji je družba Ryanair že bila prisotna. Po propadu Adrie Airways naj bi stopili v kontakt tudi z ljubljanskim letališčem. Lani so pričeli leteti s Frankfurta, ki ga enako kot Brnik upravlja družba Fraport. Slovenija je trenutno edina država, članica EU, ki je Ryanair (še) nima na svojem zemljevidu. 
Nizkocenovni letalski prevozniki imajo pogosto posebne zahteve za letališča, od koder letijo. Običajno pričakujejo večji prispevek lokalne skupnosti in se z upravljalci letališč pogajajo za plačilo nižjih pristojbin. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta