Sebastjan Jeretič ne le na finančnem, po novem tudi na gospodarskem ministrstvu

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
13.11.2020 15:55
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

"Govorice o domnevnih trenjih okoli strožjih ukrepov med mano in Tomažem Gantarjem ne držijo, sodelujeva korektno. Vsak zagovarja svoj vidik za ukrepanje ob tej zdravstveni in ekonomski krizi, iščemo konsenz, vlada pa odloči glede na situacijo. Samo skupaj lahko ustavimo epidemijo," je dopoldne tvitnil gospodarski minister Zdravko Počivalšek (SMC), hkratno z njim, le z nekaj sekundami razlike, pa je identičen zapis objavil še zdravstveni minister Tomaž Gantar (Desus). Ministra naj bi si bila v zadnjih dneh nekoliko v laseh, potem ko je Gantar predlagal 14-dnevni "lockdown", Počivalšek pa mu je zaradi posledic, ki jih bo nosilo gospodarstvo, javno nasprotoval. V spravljivem tonu je njuna tvita poobjavil premier Janez Janša in zapisal, da je vlada poostritvene ukrepe sprejela soglasno.

Kot smo izvedeli neuradno, sta ministra usklajeno tvitnila na prošnjo gospodarskega ministra Počivalška, natančneje, na pobudo njegovega novega svetovalca Sebastjana Jeretiča. Lastnik in direktor družbe Neurovirtru Jeretič nam je potrdil, da s Počivalškom zopet sodelujeta, na vprašanje, kakšna je strategija v ozadju današnjih tvitov, pa je odvrnil, da sta ministra želela pokazati, da sta usklajena in komunicirata dobro. "Interpretacija je v očeh bralca," je odvrnil Jeretič na nekatere kritike s twitterja, mestoma tudi posmeh. 

Za pojasnila smo se obrnili na gospodarsko ministrstvo, od koder so nam sporočili, da je bila pogodba o sodelovanju z Jeretičem sklenjena prav danes, in sicer za obdobje petih mesecev. "Predmet pogodbe je celovito strateško in komunikacijsko svetovanje. Pogodbena vrednost bo odvisna od dejansko opravljenih ur svetovanja, za obdobje petih mesecev pa skupni obseg sodelovanja ne sme preseči 19.000 evrov brez DDV," so pojasnili. 

Pogodbo za storitve strateškega in komunikacijskega svetovanja z družbo Neurovirtu je aprila sicer sklenilo tudi finančno ministrstvo iz kvote SDS, do konca tega leta v skupni vrednosti 21.960 evrov z DDV. Spomnimo še, komunikacijski strateg Jeretič je leta 2008 pomagal SD in Borutu Pahorju pri zmagi na državnozborskih volitvah, kasneje je sodeloval tudi z bivšim piranskim županom Petrom Bossmanom. Več let je pomagal nekdanjemu koprskemu županu Borisu Popoviču, svetovalne pogodbe pa so z njim že sklepali na Počivalškovem gospodarskem ministrstvu in tudi ministrstvu za okolje v času Jureta Lebna

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.