Se bodo dijaki odklopili od šole na daljavo in šli na ulice?

Klara Širovnik Klara Širovnik
02.02.2021 06:00
Slovenski šolarji in dijaki, združeni v iniciativo Zahtevamo šolo, se pripravljajo na jutrišnji sestanek z ministrico Simono Kustec. Če izkupiček srečanja zanje ne bo sprejemljiv, naj bi se 9. februarja odklopili od spletnega izobraževanja in se podali na ulice.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Na ministrico za izobraževanje, znanost in šport Simono Kustec so mladi že pred časom naslovili pismo, v katerem opozarjajo, da učenje na daljavo ne zadostuje. Na dialog so pripravljeni, nam eden od predstavnikov dijakov pove v telefonskem pogovoru, vendar so obenem precej prepričani, da njihovi pozivi ne bodo uslišani.

Po neuradnih napovedih bo sledil protest v obliki odklopa od spletnih orodij za izobraževanje, ob upoštevanju navodil NIJZ pa naj bi dijaki zakorakali po slovenskih ulicah. Šušlja se tudi, da "na protestih ne sprejemajo obiska antimaskerjev," priznavajo pa, da se s pozivi o ukinjanju šole na daljavo ne strinjajo vsi dijaki. "Vedno bolj polarizirani smo. Podpora je kar velika, presenetljivo velika, vseeno pa se najdejo tisti, ki so drugačnega mnenja - razumljivo, če imajo recimo starše v rizični skupini. Obstajajo pa tudi taki, ki jim je preprosto fajn dlje spati. Vedno bo obstajal nekdo, ki se ne strinja. To smo sprejeli," dodajajo. V iniciativo Zahtevamo šolo je povezanih več dijaških skupnosti oziroma njihovih predstavnikov iz različnih srednjih šol.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta