Promocija Slovenije: Našli več kot dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo

Franja Žišt Franja Žišt
06.12.2019 16:25

Za državo je še eno turistično uspešno leto, tudi zaradi novih kampanj, ki so jih pripravili, pravijo v Slovenski turistični organizaciji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenija že dosega enega izmed ciljev strategije, to je med 5 in 5,5 milijona obiskovalcev letno.
Andrej Petelinšek

"Slovenija je ena najbolj zelenih in raznolikih destinacij na svetu, je dežela prijaznih in srčnih ljudi," je med drugim ob bilanci iztekajočega se leta naštela direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak in poudarila, da so raznolikost in veličino Slovenije skušali zajeti v šestih zelo uspešnih digitalnih kampanjah, s katerimi so dosegli skoraj milijardo ljudi. Najbolj ponosni so na kampanjo, v kateri so iskali dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo.
Slovenci smo v letu in pol na družbenih omrežjih objavili dva milijona objav, fotografij in filmov, opremljenih s ključnikom ifeelslovenia, objave pa so dosegle okoli dvesto milijonov ljudi. Med vsemi objavami je bilo 59 skritih kotičkov Slovenije, ki jih pozna redkokdo. Ob tem so se v turistični organizaciji osredotočili še na promoviranje v najbolj verodostojnih in renomiranih svetovnih tiskanih medijih in na televizijah, od New York Timesa do BBC, intenzivno so sodelovali z National Geographicom. Pospešeno so Slovenijo promovirali na nemško govorečih območjih, nagovoriti so skušali goste, ki bi pri nas ostali dlje, ki bi prišli tudi zunaj sezone in ki bi pri nas potrošili več denarja kot povprečni obiskovalci s tega trga. "Presenetilo nas je, da je kar 85 odstotkov ljudi odprlo tudi naša elektronska sporočila promocijske narave," se je Ana Savšek, vodja digitalnega marketa pri turistični organizaciji, dotaknila še ene vrste uspešnega oglaševanja.
Kljub uspešnemu promoviranju Slovenije imamo še veliko izzivov, zapisanih tudi v strategiji trajnostne rasti turizma 2017-2021, je poudarila državna sekretarka za turizem na gospodarskem ministrstvu Eva Štravs Podlogar. "Če smo z občinami Slovenijo razdrobili na 212 enot, smo jo v turizmu spet povezali s štirimi makro in 35 vodilnimi destinacijami, meja pa tudi nimamo," je še dodala. Podlogarjeva je opozorila, da bo v kratkem na voljo več razpisov, med drugim za kadre in kompetence v gostinstvu in turizmu, saj je jasno, da bomo morali v to več vlagati.
Znano je, da Slovenija že dosega enega izmed ciljev strategije, to je med 5 in 5,5 milijona obiskovalcev letno, še vedno pa smo milijardo evrov oddaljeni od cilja, da bi se iz turistične dejavnosti v državo nateklo od 3,7 do 4 milijarde evrov.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta