Premier Janša obiskal UKC Maribor in imel sestanek z županom Arsenovičem

DR, VČ
21.11.2020 22:26
V soboto pozno zvečer se je na Mestni občini Maribor "zgodilo nenapovedano srečanje" med predsednikom vlade Janezom Janšo in županom Maribora Sašo Arsenovičem. Premier je obiskal UKC Maribor, ki se vsak dan bolj bori na covidfronti, z vodstvom bolnišnice so govorili o povečanju kapacitet za zdravstvene potrebe Maribora in regije, je premier objavil na twitterju.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obisk predsednika vlade Janeza Janše pri županu MO Maribor Saši Arsenoviču.
Vlada RS

Sestanka premierja in župana na občini so se udeležili tudi mariborski podžupan Samo Peter Medved, poslanec Dejan Kaloh, predsednik sveta UKC Jože Šabeder ter mestni svetnik Alen Filipovič, so sporočili na Facebook strani Mestne občine Maribor. 

"Predsednik vlade se je v Mariboru ustavil tekom sobotnih delovnih obveznosti med Ljubljano in Mursko Soboto, kar vodstvo MO Maribor ocenjuje kot pozitivno gesto, saj si je premier vzel čas in županu prisluhnil glede vseh odprtih tem med MO Maribor in Vlado RS."

Spregovorila sta o prenosu Upravne enote Maribor na novo lokacijo, o izzivih črpanja evropskih sredstev, o financiranju projektov MO Maribor, kjer je premier potrdil dogovor o financiranju, ki sta ga dan prej sprejela minister za kulturo dr. Vasko Simoniti in mariborski župan Saša Arsenovič. "Premier je županu zagotovil proaktivno delo ministrstev do MO Maribor, še posebej tistih, ki trenutno niso aktivno vpeta v reševanje zadeve korona virusa."

Januarja pride na obisk v Maribor vlada v celoti. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta