Posebno leto 2020, za Večerovo spletno stran tudi rekordno. To je 5 najbolj branih člankov

Barbara Repovž Barbara Repovž
05.01.2021 11:00
Družinska tragedija v Gerečji vasi, potres na Hrvaškem in ukrepi proti koronavirusu so teme, ki so zaznamovale zadnji mesec leta 2020.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Večer

Epidemija koronavirusa, ki je v Sloveniji udarila marca, je dodobra spremenila nekatere naše navade. Zaradi dela in šolanja od doma se je del naših življenj preselil v digitalni svet, na različne spletne platforme. Zaradi virusa, ki je za več mesecev praktično ustavil ves svet, se je povečalo tudi zanimanje za novice. Če smo še v začetku lanskega leta zapisali, da je leto 2019 za našo spletno stran leto presežkov, saj nas je bralo skoraj 400 tisoč ljudi, smo zadnji mesec leta 2020 zaključili z novim rekordom. Vecer.com je po podatkih MOSS decembra obiskalo skoraj 540 tisoč različnih uporabnikov, kar je največ doslej. Z daleč najboljšim rezultatom se lahko pohvali tudi spletno mesto Večer Koroška, ki ga je obiskalo skoraj 98 tisoč različnih uporabnikov.

Kaj vas je najbolj zanimalo? To je top 5 člankov leta 2020

Na 5. mestu je članek o strahovitem trojnem umoru v Gerečji vasi, ki se je zgodil na božični dan. 35-letnik je ubil svojo nekdanjo partnerko in njena starša.

Igor Napast

Zakaj je koronavirus nadvse plodno gojišče teorij zarote in kaj z njim počne politika ter kakšni so scenariji prihodnosti, smo se pogovarjali z zdravnikom, specialistom klinične mikrobiologije in rednim profesorjem mikrobiologije in imunologije na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani Alojzom Ihanom.

Prof. Alojz Ihan: "Slovenija je izobražena, majhna, sposobna država, ki zna reagirati, dobri smo v kontroli virusov in škoda bi bilo, če ne bi zmagali."
Robert Balen

Članek o tem, kaj čaka upokojence v januarju in kdaj bo izplačan letni dodatek, se je uvrstil na 3. mesto.

Koronakriza upokojencem ni otežila življenja samo v finančnem pogledu. Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

Tudi zanimanje za britansko kraljevo družino ne pojenja. Članek o odnosu vojvodinje Catherine, ki ga ima s svojim svakom, princem Harryjem, je bil drugi najbolj obiskani članek na spletni strani.

Reuters

In zmagovalec je … Toti list. Satirični zapis z naslovom Šok: Hrvaška Jelku Kacinu zaplenila vikend!

Fotomontaža: Natalija Jurše

Naša zaveza ostaja kakovostno in odgovorno novinarstvo

Najlepša hvala vsem bralkam in bralcem, ki nas berete v tiskani izdaji ali na spletu, mi se bomo trudili, da zagotovimo aktualne, verodostojne in zanimive novice še naprej. Če cenite naše delo in še nimate dostopa do zaklenjenih vsebin na spletu, lahko naročnino sklenete za Večer Plus ali Večer Premium. Digitalna paketa sta odgovor za vse, ki želite dostopati do naših kakovostnih vsebin.

Naročnino za tiskano izdajo Večera pa lahko sklenete tukaj.

Tako v tisku kot na spletu naša zaveza ostaja kakovostno in odgovorno novinarstvo. Hvala vam in naj bo leto 2021 uspešno za vse nas.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.