Ponekod razglašen ornažni alarm, prihajajo močnejše nevihte, tudi toča

Gr.G.
22.07.2020 12:58

Tudi v večini sosednjih pokrajin bo nestanovitno vreme z nevihtami, le ob severnem Jadranu bo sončno in vroče, napoveduje ARSO.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Popoldne in zvečer bodo predvsem v severozahodni, osrednji in jugovzhodni Sloveniji, za ta območja so razglasili oranžni alarm, nastajale močnejše nevihte z nalivi, možen bo tudi pojav toče in močnih sunkov vetra, je zapisano v vremenskem opozorilu Agencije Agencije RS za okolje. 
{twitter}https://twitter.com/meteoSI/status/1285858998202372096{/twitter}
Vreme danes bo po napovedi ARSO spremenljivo oblačno, na zahodu in jugu sprva še večnoma sončno. Krajevne padavine in nevihte bodo popoldne razmeroma pogoste, možni bodo močnejši nalivi. Ob morju bo večinoma sončno, v notranjosti države pa bo zapihal vzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 29, na Primorskem okoli 30 °C. Jutri pa bo neviht manj.
Tudi v petek bo vreme še nestanovitno. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale tudi v noč. V soboto bo sončno z nekaj jutranje megle po nižinah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta