"Poglejte, to mene sploh ne zanima več." Erjavec ni več član DeSUS, stranko bo do kongresa vodil Anton Balažek

DR, STA
10.03.2021 14:22
Ob predsedniku stranke Karlu Erjavcu se je s podpredsedniškega mesta DeSUS poslovila še Irena Majcen. Svet DeSUS je za vodjo stranke do kongresa izvolil podpredsednika Antona Balažka.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

"Danes smo imeli sejo sveta stranke, na kateri sem povedal, da ne želim biti več predsednik stranke DeSUS in da tudi izstopam iz stranke. Veste, da sem na kongresu lansko leto rekel, da bom član Desusa, dokler bom živel, vendar se je v tem času toliko stvari spremenilo, da po 15-ih letih, ko sem vodil stranko, ugotavljam, da to ni več ista stranka," je dozdajšnji predsednik upokojenske stranke Karl Erjavec povedal po današnji seji sveta stranke. Dodal je, da to ni več stranka, ki bi se zavzemala za svoje vrednote, pač pa da gre za stranko posameznikov, ki imajo svoje parcialne interese. Na račun teh interesov so pripravljeni izdati program stranke DeSUS.  

Predsednikovanje je prevzel, tako Erjavec, zato, da bi stranko konsolidiral: "Vendar so zadnji dogodki pokazali, da je stranka tako razklana, da jo je nemogoče rešiti. Ta razklanost je od poslanske skupine do občinskih organizacij na terenu. Ključno vprašanje je, kakšna je pravzaprav pozicija stranke Desus, ali je stranka v vladi ali je v opoziciji." 

Robert Balen

"Veste, da so decembra organi stranke DeSUS soglasno sprejeli odločitev, da gremo ven iz koalicije in smo rekli, da ministra ostaneta, dokler predsednik vlade ocenjuje, da potrebuje ministra za zdravje. Veste, da je predsednik vlade hitro poskrbel zato, da je minister za zdravje odstopil. Kljub temu, da nimamo kmetijske krize, pa vidimo, da imamo še vedno DeSUS-ovega ministra za kmetijstvo. Logično bi bilo, da če stranka gre iz vlade, v njej nima več svojih članov," je Erjavec še povedal. 

Tudi ko je šlo za njegovo mandatarstvo, se je poslanska skupina razklala, je nadaljeval: "Ni bilo soglasja, ni bilo tega poguma, da bi se štirje poslanci postavili za menoj in povedali, da podpirajo svojega predsednika kot kandidata za mandatarja." Puščico je obrnil tudi v poslanca Roberta Polnarja, do pred kratkim člana stranke: "Veste, da je bil Robert Polnar izključen, pa ne zaradi njegovih stališč. Bil je izključen s strani občinske organizacije predvsem zato, ker ves čas žali stranko DeSUS in to ste lahko tudi videli na seji, kjer sem kandidiral za mandatarja. Bil je najbolj žaljiv od vseh poslancev, tudi poslanci v koaliciji niso bili tako primitivni in surovi."

Da ne želi več biti predsednik stranke in da z današnjim dnem tudi ni več član stranke DeSUS, je še enkrat opomnil. Na vprašanje, kdo ga bo na mestu predsednika zamenjal, je povedal: "Poglejte, to mene sploh ne zanima več." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta