Podpiranje lokalnega gospodarstva krepi tradicijo slovenskih vin

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
22.09.2021 12:34
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Slovenija se dandanes lahko pohvali s tradicijo priznanih blagovnih znamk, s katerimi se kupci radi identificirajo. Naš največji slovenski trgovec in hkrati najboljši sosed Mercator se ponaša s kar 1.800 različnimi priznanimi blagovnimi znamkami. Leta 2017 je tako ustvaril projekt »Moje znamke«, ki se mu je že prvo leto pridružilo 107 priznanih znamk, od tega je bilo kar 85-odstotkov slovenskih. 

Več informacij najdete na mercator.si

Glavni namen projekta »Moje znamke« je v ohranjanju teh, ki so nam pri srcu že desetletja in hkrati v iskanju novih priložnosti za razvoj ponudbe, ki bo naprej nosila to tradicijo. Temu prizadevanju se pridružuje vinska klet Vinakoper, kjer so v sodelovanju z Mercatorjem obeležili 50. obletnico vinske sorte Refošk in potrošnikom predstavili omejeno retro edicijo Koprskega Refoška z geografskim poreklom, ki je sinonim za slovensko kakovost, avtohtonost in lokalno povezanost. Ustvarjanje partnerskega sodelovanja in ohranjanje fokusa na znamkah iz naših regij je tokrat v ospredju projekta, ki nas bo spomnil na tradicijo in našo vinorodno pokrajino. »V Sloveniji je vino tudi del kulture, zgodovine, tradicije … za vinogradnika in vinarja pa poleg tega predstavlja še velik ponos«, komentirajo v družbi Vinakoper. 

Vinogradi Vina Koper
Arhiv Naročnika

Nedvomno smo Slovenci veliki ljubitelji dobrega vina. Med drugimi prav vino Refošk slovi kot ena najbolj tradicionalnih vinskih sort na območju Slovenije in je hkrati najpogostejša rdeča sorta in najbolj prodajano vino v Sloveniji. Na vprašanje, kakšen je odnos Slovencev do vina, so nam v družbi Vinakoper zaupali: »Slovenija je vinska dežela, zato imamo tu ljudje poseben odnos do vina. Vsekakor pa se kultura pitja vina iz leta v leto dviguje. Vedno rečemo, da nas vino druži in zato se vsekakor največ vina popije pri druženjih.«

Podpiranje lokalnega gospodarstva v sklopu projekta »Moje znamke« bo zagotovo okrepilo tradicijo slovenskih vin in posledično omogočilo razvoj novih projektov. V družbi Vinakoper so glede okusa retro edicije Koprskega Refoška dodali: »Tudi ta Refošk piše svojo zgodbo, v kateri nam najprej razkriva svojo lepo, temno rubinasto barvo z vijoličnimi odtenki. V vonju zaznamo borovnico, višnjo in robidnico. Okus je poln in mehak s prijetno razigrano sočnostjo. V srednje dolgem pookusu, pa najdemo višnjo in mehke tanine.«

Vinska klet Vina Koper
Arhiv Naročnika

Več informacij najdete na mercator.si

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.