Po torkovem zasilnem pristanku tovorno letalo danes poletelo proti Belgiji

STA, A.L.
02.10.2024 15:26

Zaradi tehničnih težav je posadka zaprosila za zasilni pristanek na brniškem letališču.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Tovorno letalo Airbus A300B4-622R družbe San Marino Executive Aviation, ki je zaradi tehničnih težav v torek zasilno pristalo na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, je pred pol ure poletelo proti Liegu v Belgiji, so za STA potrdili v družbi Fraport Slovenija.

Veliko tovorno letalo s štiričlansko posadko je v torek med letom iz Frankfurta v Tel Aviv pristalo v resnih težavah. Posadka letala je namreč pred pristankom razglasila nevarnost prve stopnje, kar pomeni, da mu je grozila resna in neposredna nevarnost. Zaradi tega je bil nekaj časa oviran promet v slovenskem zračnem prostoru.

V Kontroli zračnega prometa Slovenije so v torek pojasnili, da so jih o tehničnih težavah letala, ki je vozilo nevaren tovor, obvestili iz sosednje avstrijske kontrole zračnega prometa.

Zaradi tehničnih težav je posadka zaprosila za zasilni pristanek na brniškem letališču. Letalo je nato približno uro krožilo nad osrednjo Slovenijo, da je porabilo nekaj goriva in ni bilo pretežko za pristanek. Letalo je varno pristalo na Brniku nekaj pred poldnevom.

Planirano je bilo, da bo pot nadaljevalo ponoči, a se to ni zgodilo. Je pa Slovenijo zapustilo pred približno pol ure, in sicer je poletelo proti Belgiji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta