Po terorističnem napadu v Avstriji tudi slovenska policija okrepila delo na terenu

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
03.11.2020 14:51

Vsi slovenski policisti so seznanjeni z zadnjimi dogodki v EU in izvajajo vse predvidene ukrepe za zagotavljanje varnosti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na meji z Republiko Avstrijo in tudi na mejah z drugimi sosednjimi državami že sicer policija izvaja naloge, določene z odloki za preprečevanja širjenja epidemije COVID-19, kjer policisti tudi v okviru drugih nalog nadzorujejo promet oseb, ki prihajajo iz Republike Avstrije in ostalih držav EU.
Andrej Petelinšek

Nekatere države, sosede Avstrije, so po včerajšnjem terorističnem napadu poostrile varovanje na mejah, pa tudi v okolici nekaterih objektov. Kaj pa Slovenija? "V povezavi z včerajšnjim terorističnim napadom je slovenska policija okrepila svoje delovanje na terenu, prav tako pa je v stalnem stiku s partnerskima agencijama in tujimi varnostnimi organi Avstrije in sosednjih držav, s katerimi poteka izmenjava podatkov v okviru tesnega mednarodnega sodelovanja," v imenu Generalne policijske uprave odgovarja Drago Menegalija, tiskovni predstavnik policije za področje kriminalitete. "Ves čas aktivno spremljamo situacijo in temu tudi ustrezno prilagajamo naše ukrepe ter aktivnosti. Policija skupaj z organizatorji dogodkov, lokalno skupnostjo, zasebno varnostnimi subjekti ter upravnimi enotami vsak varnostni dogodek oceni ter zagotovi varnostne ukrepe. Ob povečanih varnostnih obremenitvah v tem obdobju se v zagotavljanje varnosti vključuje tako materialno tehnična sredstva kot različne strukture policijskih resursov. Policijske enote v skladu z varnostnimi ocenami opredelijo varnostno obremenjena območja in obdobja ter z različnimi oblikami policijskega dela pristopijo k realizaciji nalog. Prioritete pri tem so preprečevanje kaznivih dejanj, vzdrževanje in vzpostavljanje javnega reda in miru, zagotavljanje hitre in učinkovite intervencije ter zaščita žrtev kaznivih ravnanj," še dodaja Menegalija.

Na meji z Republiko Avstrijo in tudi na mejah z drugimi sosednjimi državami že sicer policija izvaja naloge, določene z odloki za preprečevanja širjenja epidemije COVID-19, kjer policisti tudi v okviru drugih nalog nadzorujejo promet oseb, ki prihajajo iz Republike Avstrije in ostalih držav EU. Vsi policisti so seznanjeni z zadnjimi dogodki v EU in izvajajo vse predvidene ukrepe za zagotavljanje varnosti. "Ena od stalnih nalog je tudi ozaveščanje o radikalizaciji, ki vodi v nasilni ekstremizem ali terorizem, pri čemer sodelujemo tudi z drugimi deležniki," še pojasnjuje Meneglija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta