Pečan: Pouk ob današnjem testiranju po šolah potekal brez posebnosti

STA, M.R.
01.02.2021 13:39
Predsednik združenja ravnateljev Gregor Pečan nima podatkov, da bi bilo kaj narobe z izvedbo pouka v živo v rdečih regijah. Ob tem predvideva, da so v večini šol uspeli zagotoviti testiranja učiteljev in tako omogočili izvedbo pouka v živo. Če bo delež pozitivnih testov med učitelji ostal nizek, bo Pečan dal pobudo za odprtje šol v vseh regijah.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Andrej Petelinšek

Šole v t. i. rdečih regijah so se danes odprle za učence prve triade, pri čemer so učitelje pred poukom testirali na okužbo z novim koronavirusom.

Kot je povedal predsednik združenja ravnateljic in ravnateljev Gregor Pečan, sam nima informacij, da bi bilo karkoli posebnega narobe z izvedbo pouka po šolah. Ob tem se je obregnil ob dejstvo, da so na šole že pred časom preložili precejšen del opravil, ki nimajo nobene zveze z vzgojo in izobraževanjem, kot so obveščanje kontaktov ter usmerjanje oddelkov v izolacijo oz. karanteno.

Okoli 12 odstotkov šol naj bi po anketi združenja ravnateljev sicer ne moglo zagotoviti hkratnega testiranja učiteljev in s tem omogočiti pouk na šolah že danes. Pečan podatka o tem nima, sam pa z veliko verjetnostjo predvideva, da so vsepovsod z zdravstvenimi domovi ali mobilnimi ekipami dogovorili možnost testiranj - v nekaterih šolah so jih izvajali že v nedeljo. Zaradi vsega tega Pečan predvideva, da so ob hkratnem testiranju učiteljev v rdečih regijah pouk v živo uspeli organizirati v praktično vseh šolah.

Predsednik združenja ravnateljev ni dobil niti informacij o morebitnem bojkotu učenja na daljavo, o čemer so krožili pozivi na družbenih omrežjih. Je pa sam napovedal, da bo, če bo delež okuženih učiteljev na približno enako ravni kot prejšnji teden, začel s pobudami za odprtje prve triade v vseh regijah v državi. Zaenkrat namreč kaže, da je stopnja okuženosti med učitelji bistveno nižja od povprečja splošne populacije.

Po besedah Pečana bi bilo tako možno odprtje prvih treh razredov v vseh regijah, pri čemer bi se stvari reševale lokalno, npr. tako, da bi v skrajnem primeru nekaj oddelkov odšlo v izolacijo in bi pouk zanje izvajali na daljavo, okužene učitelje pa bi nadomestili z drugim kadrom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta