Ormož ima novega

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
02.12.2018 21:03
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Namesto Alojza Soka prihaja Danijel Vrbnjak.
Darja Lukman Žunec

V Ormožu so se odločili za spremembe, ki si jih obetajo z novim županom Danijelom Vrbnjakom iz SDS. Ta je ob dobri volilni udeležbi premagal dosedanjega župana Alojza Soka, ki je bil župan tri mandate. Vrbnjak o zmagi: "Velika udeležba je, kot sem pričakoval, nagnila tehtnico na mojo stran. Navdušenje v mojem volilnem štabu je na vrhuncu, saj sta nam obilica truda in dela poplačana. Očitno je odločilo mišljenje, da si vsi v Ormožu želimo sprememb." Sok o porazu: "Očitno si ljudje res želijo spremembe. Veliko sem naredil, zato zdaj nisem niti razočaran niti žalosten. Vsega, kar je obljubil, pa moj protikandidat niti približno ne bo mogel izpolniti."
Na Vidmu je v še tretjem duelu s Friderikom Bračičem (SLS) tokrat uspelo Branku Mariniču (SDS). Nekdanjemu poslancu očitno nekdaj znameniti aferi s položnicami in izpitom iz nemščine nista odtegnili volivcev. V Dornavi je s tesnim izidom (51,14 odstotka) vodenje občine prevzel Janko Merc po zmagi nasproti dosedanjemu županu Rajku Janžekoviču

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta