Oglasila se je Aleksandra Pivec, ki zdravstvenemu ministru Tomažu Gantarju sporoča: Pretežak je vaš nahrbtnik, zato odstopite

Ž.V.
24.11.2020 19:08
Po pismu Karla Erjavca se je oglasila njegova naslednica Aleksandra Pivec, ki je kritična do najverjetnejšega povratnika na vrh Desusa, še ostrejša pa do zdravstvenega ministra Tomaža Gantarja. S tem se je odstopljena in izstopljena prvakinja vmešala v kongresno dogajanje v Desusu. Kdaj bo ustanovila stranko?
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleksandra Pivec
Robert Balen

Po tem, ko je eden izmed dveh kandidatov in favorit v tekmi za predsednika upokojenskega Desusa Karl Erjavec v petek na delegate dopisnega kongresa naslovil pismo, se je zdaj oglasila Aleksandra Pivec. Njegova naslednica, ki ga je letos januarja na kongresu močno porazila, nedavno pa se je po aferah službeno-zasebnih zadev poslovila z mest kmetijske ministrice in predsednice stranke, zapis uperja v oba - Erjavca in tudi zdravstvenega ministra Tomaža Gantarja

Pivčeva piše, da Erjavčevo pismo delegatom in slovenski javnosti potrjuje njene že izrečene besede o Erjavcu in tudi o trenutnem načinu delovanja poslanske skupine in Gantarja kot začasnega zastopnika stranke: "Hkrati pismo potrjuje tudi ključno razliko med vama gospodoma in mano. In ta bistvena razlika je, da sem sama vedno dala prednost uresničevanju programa stranke v dobro ljudi. Vi gospod Erjavec in začasni zastopnik stranke, pa dajeta prednost ideologiji, za katero skrivata vajino, milo rečeno, neuspešno izvajanje politik, za katere sta bila v preteklosti in je gospod Gantar, še vedno odgovoren." Erjavcu očita elitizem, obema pa, da skušata "za ideologijo poskušata skriti tudi vajin skupen cilj in namen, boj za privilegije in koristi ter dobro plačane funkcije vas in vaših ljudi." 

Spomni na, po njeni presoji, uspešno delo stranke v vladi pod njenim vodstvom in pravi, da je sredi tega postala moteča. Medijski in politični pogrom nad njo, tako je prepričana Pivčeva, se je začel z začetkom razčiščevanja domnevno spornih dejanj v družbi Slovenski državni gozdovi. "Danes ugotavljamo, da ste vi gospod Gantar, odkar me ni na funkciji ministrice, skupaj z mojim naslednikom storili vse, da ne pride do epiloga preiskav in da vaši ter prijatelji gospoda Erjavca ne bodo odgovarjali za svoja sumljiva dejanja," piše. In še:"Tako kot ste odstranili mene, sedaj s popolnoma enakimi metodami odstranjujete dr. Tino Bregant. Očitno za delovne, strokovne, odločne ženske v slovenski politiki ni prostora."

Še bolj neposredna je, ko oceni, da mora zdravstveni minister Gantar, s katerim si sicer tudi v stranki nista bila posebej naklonjena, prevzeti odgovornost za število dnevnih smrti zaradi koronavirusnega obolenja. "V najtežjih časih, vas praktično ni bilo zaznati, vaše delo so opravljali drugi. Danes jim očitate prav to, da so delali. Si predstavljate, kje bi bili danes, če bi vsi čakali na vas? Dovolj je. Stopite pred ljudi in prevzemite odgovornost," mu sporoča. "Vi kot resorni minister ste odgovorni za razmere v zdravstvu. Vi in nihče drug. Zato vas javno pozivam, da kot resorni minister prevzamete odgovornost za stanje v zdravstvu in posledice korona bolezni, ker je to vaša odgovornost. Pretežek je postal nahrbtnik na vaših ramenih, kot bi povedal vodja poslanske skupine. Zato odstopite," piše Aleksandra Pivec. Napovedala je oblikovanje nove stranke - po naših informacijah priprave že tečejo -, ki da bo "sredinska, neideološka." 

Tako ob koncu zapisa v tem duhu Erjavcu in Gantarju tudi sporoči, da Slovenija potrebuje stranko, ki bo povezovala in ne razdvajala: "Stranko, ki se bo ukvarjala z realnimi izzivi in stiskami ljudi. Stranko, ki bo delovala za prihodnost, brez bremen preteklosti. Vidva, draga gospoda, dajta končno spoznati, da so vaju člani Desus in slovenska javnost prepoznali, nekateri vaju še bodo." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta