zadnje objavljene

pogledi

več
Janis Varufakis, nekdanji grški finančni minister in profesor ekonomije na Univerzi v Atenah, Project Syndicate

mnenje

več

SLOVENIJA

(ODZIV) Jasnič: Primerjava s podobno iniciativo Za otroke gre je zgolj naključna

Va
24.01.2023
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
SaŠo Bizjak

"Gre za nov poskus manipulacije, tokrat z upokojenci, 'Za upokojence gre', v imenu neke nove civilne iniciative pod vodstvom Pavla Ruparja in Mojce Škrinjar. Primerjava s podobno iniciativo 'Za otroke gre' je zgolj naključna. Kot lahko vidite, se dnevno producirajo nove afere, vlagajo interpelacije ter na vse mogoče načine ovira normalno delovanje Vlade RS, seveda na škodo nas vseh. Zato se ne moremo strinjati, da lahko kdorkoli, kot neformalna organizacija, manipulira še s populacijo starejših in upokojencev. Na lanskoletnih volitvah smo izvolili vlado dr. Roberta Goloba, ki si po svojih močeh prizadeva, da v zelo težavnih razmerah mednarodne ekonomske in varnostne situacije vzdržuje stabilnost in razmere ustreznega delovanja države. Samo tako bodo lahko izpolnili svoje obljube do izboljšanja položaja tudi nas upokojencev," je predsednik Desusa Ljubo Jasnič pisal članom in članicam stranke.

Kot je znano, ljudska iniciativa Glas upokojencev Slovenije, za katero naj bi stala stranka SDS, poziva k vseslovenskemu protestu upokojencev na Trgu republike v Ljubljani 1. februarja. Jasnič pa se pridružuje stališču Zveze društev upokojencev Slovenije in svojim članom piše, da je pozivanje upokojencev in starejših na shod "zelo neodgovorno dejanje organizatorjev, ki očitno niso upoštevali dejstva, da smo starejši in zdravstveno občutljivejši, da bi se nas lahko v zimskih razmerah ob negativnih temperaturah na Trgu republike zlorabljalo za vzklikanje protivladnih parol in da bi table s protivladnimi transparenti".

"Zavedati se moramo," nadaljuje predsednik upokojenske stranke, "da imamo za seboj velik del življenja, ko smo aktivno in s ponosom opravljali svoje delo, priborili samostojno in neodvisno državo Slovenijo. Imamo znanje in sposobnosti, da na sprejemljiv način uveljavljamo svoje pravice iz minulega dela. Zagotovo je dejstvo, da imamo svojo politično stranko, ena od pravih poti, kjer lahko povezani in združeni učinkovito vplivamo na naš socialni in statusni položaj. Stranka je uspešno prestala poskuse izbrisa s političnega prizorišča in mnogi se čudijo, da še vedno delujemo ..."

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?