Odstopil predsednik pisateljskega društva Dušan Merc

STA, A.L., Va
26.09.2024 14:27

"Ocenjujem, da sem svoje delo zaključil. Društvo sedaj finančno dobro stoji, medsebojni odnosi so v redu, zato ne vidim več potrebe, da ostanem. Naj mladi prevzamejo društvo," je pojasnil za Delo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Društvo je vodil od maja 2019, z odstopom pa se je pridružil predhodnikoma Ivu Svetini in Aksinji Kermauner, ki sta prav tako predčasno končala mandat. Začel je torej sredi mandata prejšnje predsednice in DSP vodil pet let. Pravi, da je to dovolj.

Za Radio Slovenija je pisatelj in učitelj, znan tudi kot dolgoletni ravnatelj ljubljanske OŠ Prule, povedal, da si bo mandat zapomnil kot član društva in kot tisti, ki je bil pet let predsednik in ni prispeval k novim oblikam delovanja društva. Dodal je, da društvo zapušča kot urejeno in finančno dobro stoječe.

Člani DSP so Merca za novega predsednika izvolili na izrednem občnem zboru maja 2019, potem ko je s položaja odstopila Kermauner. Društvo je najprej vodil do decembra 2020, ko je kot edini kandidat dobil prvega od dveh zaporednih triletnih mandatov. Drugega je dobil decembra lani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta