Obilne padavine, občutna ohladitev, meja sneženja se bo spuščala ... Arso je izdal oranžni alarm!

STA, A.L.
01.10.2024 13:26

Agencija RS za okolje (Arso) je za obdobje od srede opoldne do noči na četrtek izdala oranžno vremensko opozorilo zaradi močnejših padavin v zahodni, južni in osrednji Sloveniji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

Po njihovih navedbah se bodo v sredo postopno znižale tudi temperature v notranjosti Slovenije, jasno vreme pa lahko pričakujemo konec tedna.

V omenjenih delih države pričakujejo med 50 in 100 milimetri padavin, nekaj manj pa na severovzhodu države, so na omrežju Facebook zapisali na Arsu.

Glavnina padavin naj bi padla v manj kot 12 urah. Po informacijah agencije bo zaradi padavin mogoč porast hudourniških vodotokov in zastajanje padavinske vode.

Poleg tega se bodo znižale tudi temperature v notranjosti države. V sredo bodo temperature namreč v notranjosti Slovenije večinoma še med 15 in 18 stopinj Celzija, v četrtek in petek pa le okoli 12 stopinj Celzija. Zaradi ohlajenega ozračja se bo znižala tudi meja sneženja, ki se bo v četrtek in petek približala 1500 metrom nad morjem.

V soboto bo sprva bolj oblačno, zjasnilo se bo na Primorskem. V nedeljo, ponedeljek in torek bo dokaj sončno in čez dan topleje, jutra bodo po nižinah meglena. Najvišje temperature bodo v ponedeljek in torek blizu 20 °C. V sredo bo verjetno nekaj padavin, ni pa še možno reči, koliko. V četrtek spet kaže na suho vreme.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta