Ob svetovnem dnevu učiteljev: Kdo so nagrajenci, ki so izstopali v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah?

Franja Žišt Franja Žišt
04.10.2024 19:45

Učiteljem so slovesno podelili nagrade Republike Slovenije na področju šolstva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V vzgoji in izobraževanju je bilo v preteklem šolskem letu zaposlenih 12.440 vzgojiteljev in pomočnikov vzgojiteljev v vrtcih, 18.824 učiteljev v osnovnih šolah, 6490 v srednjih in 302 predavatelja v višjih strokovnih šolah.
Andrej Petelinšek

"Vi ste tisti, ki v sodelovanju s starši in skrbniki spodbujate radovednost in kritično mišljenje ter navdihujete mlade generacije, da si upajo sanjati in posegajo po vrhunskih uspehih. S predanostjo vztrajate v tem edinstvenem poklicu in vzgajate ter izobražujete nove rodove," je ob 5. oktobru, svetovnem dnevu učiteljev, dejal minister za vzgojo in izobraževanje v odstopu Darjo Felda. V vzgoji in izobraževanju je bilo v preteklem šolskem letu zaposlenih veliko ljudi - 12.440 vzgojiteljev in pomočnikov vzgojiteljev v vrtcih, 18.824 učiteljev v osnovnih šolah, 6490 v srednjih in 302 predavatelja v višjih strokovnih šolah. Da bi počastili poklic učitelja, so tudi letos učiteljem slovesno podelili nagrade Republike Slovenije na področju šolstva. Nagrajence je nagovoril predsednik vlade Robert Golob.

Med nagrajenimi so bili ravnateljica vrtca Katarina Alič za izjemne dosežke na področju predšolske vzgoje, osnovnošolski ravnatelj Aleš Žitnik za življenjsko delo na področju osnovnega šolstva, profesorica latinščine in angleščine Katja Pavlič Škerjanc za življenjsko delo na področju srednjega šolstva, nekdanji ravnatelj Franc Rozman za življenjsko delo na področju srednjega šolstva, srednješolski učitelj Ferdinand Humski za izjemne dosežke na področju srednjega šolstva, visokošolska učiteljica Silva Bratož za izjemne dosežke na področju visokega šolstva, matematičarka Tanja Urbančič za življenjsko delo na področju visokega šolstva, Natalija Žalec za izjemne dosežke na področju izobraževanja odraslih, Vanja Riccarda Kiswarday za izjemne dosežke na področju posebnih potreb, Ambrož Čopi za izjemne dosežke na področju glasbenega šolstva in Alberto Scheriani za življenjsko delo na področju narodnosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta