Noč na nedeljo je bila marsikje tropska. Sredi tedna prihaja sprememba vremena

Va
17.07.2023 08:46

V prvih dneh tega tedna bodo temperature segle vse do 37 stopinj Celzija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Danes bo pretežno jasno. Popoldne ali zvečer lahko predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji nastane kakšna vročinska nevihta. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 22, najvišje dnevne od 31 do 37 stopinj Celzija.

V torek se bo nadaljevalo sončno in vroče vreme s kakšno popoldansko ali večerno vročinsko nevihto. Ponekod bo pihal vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. V sredo dopoldne bo še sončno, vroče in soparno. Popoldne pa bodo nevihte zajele večji del Slovenije, napovedujejo vremenosovci pri Agenciji RS za okolje (Arso). To bo zaključek že tretjega vročinskega vala.

Je pa bila noč na nedeljo zaradi jugozahodnika zelo topla, ponekod tropska, je Arso objavil na twitterju. V Kopru so izmerili 23,3 stopinje Celzija, v Jeruzalemu 21,4, Gornjem Gradu 21,1 stopinje, na Hočkem Pohorju je bilo 21 stopinj, v Slovenskih Konjicah 20,8 stopinje Celzija ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta