Neuradno: Ikea svoja vrata v Ljubljani odpira že zelo kmalu

A.L.
21.01.2021 11:53
Odprtje prve trgovine švedske verige Ikea v Sloveniji se je zaradi epidemije koronavirusa precej zamaknilo. Zdaj je znano, kdaj bodo kupci lahko začeli nakupovati. V trgovini bo zaposlenih 350 ljudi, med njimi je največ Slovencev.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Delbello Ocepek

Čeprav v uradnih izjavah točnega datuma odprtja še ne navajajo, pa naj bi po neuradnih, a zanesljivih informacijah časnika Delo v družbi Ikea Jugovzhodna (JV) Evropa pod vodstvom izvršne direktorice Sare Del Fabbro razmišljali o dveh scenarijih odprtja trgovine v ljubljanskem BTC. "Zaradi negotove epidemiološke slike pri nas naj bi konec prihodnjega meseca začeli (vsaj) s spletno prodajo izdelkov, po drugem scenariju pa naj bi takrat uradno odprli fizično trgovino. Vse to je odvisno tudi od sprostitve vladnih ukrepov, ki omejujejo delovanje neživilskih trgovin," poroča Delo.

Župan Zoran Janković je ob položitvi temeljnega kamna za Ikein nakupovalni center v Ljubljani sredi oktobra leta 2019 izrazil upanje, da bi prve kupce lahko sprejeli lani poleti. "Vendar je vodstvo Ikee ob začetku gradnje pri nas napovedalo, da bodo za dokončanje trgovskega objekta potrebovali dobro leto, poleg tega takrat še nihče ni niti slutil, da bo izbruhnila epidemija. Ta sicer ni toliko vplivala na potek gradnje, saj je okoli 200 delavcev novomeškega CGP lani spomladi nemoteno delalo. Je pa virus zagotovo vplival na načrtovano časovnico odprtja nakupovalnega središča, ki se razteza na 31.000 kvadratnih metrih velikem zemljišču ljubljanskega BTC."

Kako je s spletno prodajo?

O tem, kaj vse še morajo urediti pred odprtjem, so za Delo povedali, da se ukvarjajo z zadnjimi podrobnostmi pri inspiracijskih rešitvah, zaključujejo ureditev 52 razstavnih prostorov in polnijo še zadnje blago v skladišču. Že konec lanskega leta so zaposlili 350 ljudi, trenutno pa poteka uvajanje zaposlenih v delo, "saj v družbi želijo zagotoviti njihovo polno pripravljenost na sprejem kupcev ob začetku poslovanja v Sloveniji", poroča Delo.

Glede spletne prodaje so povedali, da bo na dan odprtja trgovine v Ljubljani začela delovati tudi spletna trgovina, kar so načrtovali že na začetku investicije. "Vsi izdelki, ki jih bodo slovenski kupci naročili prek spleta, pa bodo pripravljeni in poslani iz ljubljanske Ikee, za zbiranje, pakiranje in pošiljanje vseh naročil pa bo skrbelo okoli sto zaposlenih v logistiki."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta