Najbogatejši Slovenci: Na lestvici le en novinec, največ pridobil lastnik podjetja, ki trguje z emisijskimi kuponi

M.R.
14.11.2019 09:55

Revija Manager je objavila seznam 100 najbogatejših Slovencev, na katerem je le en novinec, se je pa na lestvico po premoru vrnilo deset posameznikov ali družin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Samo in Iza Login
Bogdan Duognik

Na prvem mestu sta še vedno zakonca Iza in Samo Login, ustanovitelja podjetja Outfit 7, ki je bilo januarja 2017 prodano kitajskemu holdingu United Luck Group. Njuno premoženje je ocenjeno na 689 milijonov evrov, v zadnjem obdobju pa sta investirala v rešitve za brezmesno prehranjevanje, ki bi bile prijazne do okolja, hkrati pa tudi zdrave in okusne. 
Na drugem mestu sta poslovnež Sandi Češko in njegova partnerka Livija Dolanc, ki sta pred kratkim prav tako prodala svoj 55-odstotni delež v podjetju Studio Moderna. Koliko sta za to iztržila, ni znano, sta pa obdržala del podjetja, ki se ukvarja z naprednimi ležišči, kupnino pa bosta porabila za prodor na ameriški trg. 

Boštjan Bandelj
Osebni Arhiv

Najbogatejši v zadnjem letu nekoliko izgubili

Skupno premoženje sto najbogatejših Slovencev sicer v primerjavi s preteklimi leti ni doseglo novega rekorda. Znaša 5,6 milijarde evrov, kar je dva odstotka manj kot lani. Tudi prag lestvice je nižji: premoženje 100. najbogatejšega Slovenca znaša letos 22,2 milijona evrov (lani 24,2 milijona evrov). Vzrok za upad ocene premoženja gre pripisati predvsem slabšim obetom za prihodnje poslovanje, medtem ko so pretekli rezultati še vedno odlični.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta