Na Krvavcu kljub prepovedi obratovale žičnice in sedežnica, inšpektorja sta jih oglobila

M.R.
25.12.2020 10:04
Vlada je z odlokom prepovedala obratovanje smučišč, a na Krvavcu vseeno obratujejo sedežnica, vlečnica in otroška vlečnica.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Robert Balen

Smučišče Krvavec kljub prepovedi vlade deluje. Predstavnica smučišča za medije Barbara Božič nam je potrdila, da obratuje kabinska žičnica, poleg tega pa vozijo še štirisedežnica Tiha dolina, otroški trak Gospinca in vlečnica (krožnički) Luža. 

Za zdaj imamo odprto, je povedala in dodala, da je direktor Janez Janša sprejel pogumno odločitev. Ta je včeraj v pogovoru za TV Slovenija dejal, da na Krvavcu ne bodo nikogar podili. "Če nas bodo zato kaznovali, naj nas kaznujejo. Plačali bomo kazen, vendar zdravja ne bomo zapirali," je poudaril. 

Pristojna ministra (minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek in minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec op.p.) sta po njegovih besedah obljubila, da bosta dala to temo še enkrat na vlado, čeprav sta oba zagotavljala idejo, da smučišča ostanejo odprta. "Kdo, zakaj, na kakšen način, s kakšnim razlogom pritiska na ta ministra, pa ni odgovora," je še povedal.

Po poročanju TV Slovenija je danes na Krvavcu smučalo nekaj deset ljudi, sta pa smučišče obiskala tudi inšpektorja za zdravje in infrastrukturo in upravljalcu naložila plačilo globe v višini 4400 evrov. Hkrati sta odredila tudi prepoved obratovanja. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta