Na celjski urgenci niso želeli sprejeti hudo opečenega 4-letnika, dokler ne opravi hitrega testa: 40 minut v avtu čakal na rezultat in se zvijal od bolečin

09.10.2021 11:51
Pred urgenco je 40 minut v avtu čakal na rezultat hitrega testa ter se zraven zvijal od bolečin. V bolnišnici bodo zavoljo opisanega primera odredili interni strokovni nadzor.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gordana Possnig

Testiranje, preden pride človek do zdravnika, včasih presega vse meje zdravega razuma, nas je opozoril bralec. Opisal je zgodbo, ki se je v petek popoldan dogajala v celjskem urgentnem centru. Štiriletnik s hudimi opeklinami na nogi je s starši iskal pomoč na urgentnem centru. Bolečine so bile neznosne, saj je nogo potisnil v krop. A zdravnik po besedah bralca malčka ni hotel sprejeti, dokler le-ta ne opravi hitrega covid-19 testa. Moledovale so tako sestre kot ostali čakajoči, a ni pomagalo nič.

Kaj odgovarjajo v celjski bolnišnici?

Oče štiriletnika Matija Cigler je potrdil zgodbo. Opisal je, da je sin dobil močne opekline na nogi, ker je nogo potisnil v krop. "Vratar me je tako spustil mimo, ko sem opisal težavo. Na vhodu pa sem moral izpolniti formularje in sem zapisal, da sin malo pa kašlja, ker je bil prehlajen. Zato so rekli, da mu morajo najprej narediti test. Pa sem jih prosil, naj mu vendar takoj pomagajo, saj se je otrok zvijal od bolečin, a so po kirurgovem navodilu vztrajali. Čez 10 minut smo mu odvzeli test, potem smo pa čakali in čakali. Ker je bilo mrzlo, sin pa je imel nogo v lavorju z mrzlo vodo, ker sicer je bilo stanje nevzdržno, nismo mogli stati na prostem zunaj, ampak smo sedli v avto. Minilo je 40 minut, pa še kar ni bilo nič. Potem smo urgirali in poklicali direktorico Splošne bolnišnice Celje, ki jo slučajno poznamo, nakar so nam čez tri minute prišli povedat, da je test negativen. Šele takrat so ga končno sprejeli. Sedaj je na pediatričnem oddelku, čaka na operacijo, ker je pred tem jedel in mu ne morejo dati narkoze. So mu pa sedaj dali nekaj proti bolečinam," je včeraj popoldne opisal oče otroka, zgrožen, da je sin moral toliko časa čakati z bolečinami, medtem ko so ostali z manjšimi težavami lahko mirno prišli do urgence. "Štirideset minut smo čakali, da je bil test negativen, otrok se je pa zvijal od bolečin. Razumem določene stvari, a to … to je kaplja čez rob. Še medicinska sestra se je jokala zraven, ker ni mogla pomagati."

Zdravniki specialisti Urgentnega centra Celje so nezadovoljni z organizacijo dela, zato napovedujejo skorajšnji odhod (foto: Gordana Possnig)
Gordana Possnig

Kako se je odvijala zgodba, smo preverili tudi v Splošni bolnišnici Celje. "Sporočam vam, da smo v Splošni bolnišnici Celje seznanjeni s pritožbo staršev otroka. Kot vedno v takšnih primerih, bomo izvedli interni strokovni nadzor, v katerem bomo preverili potek zdravstvene obravnave pacienta in nato v skladu z ugotovitvami nadzora ustrezno ukrepali," so nam sporočili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta