Ministrstvo za javno upravo trdi, da stavka vse manj upravnih enot

Va
24.06.2024 16:55

Izdajanje gradbenih dovoljenj poslej na seznamu bistvenih nalog tudi med stavko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foto: Robert Balen

Število upravnih enot, ki so omilile stavkovne aktivnosti na en delovni dan ali pa ne stavkajo, je po podatkih ministrstva s treh naraslo na 34.

Z današnjim dnem je prav tako posodobljen seznam bistvenih nalog upravnih enot v času stavke, mednje je uvrščeno izdajanje gradbenih dovoljenj, odločb o legalizaciji in uporabnih dovoljenj.

Katere upravne enote ne stavkajo? Po podatkih ministrstva za javno upravo so to UE Cerknica, UE Dravograd, UE Grosuplje, UE Kamnik, UE Laško, UE Lenart, UE Ljutomer, UE Piran, UE Radlje ob Dravi, UE Ravne na Koroškem, UE Ribnica, UE Sevnica, UE Sežana, UE Slovenska Bistrica, UE Slovenj Gradec, UE Tolmin, UE Ormož, UE Trbovlje, UE Vrhnika in UE Zagorje ob Savi.

Ministrstvo strankam svetuje, da, če je to mogoče, izberejo upravno enoto, ki ne stavka. Med storitvami, ki jih je mogoče izpeljati na katerikoli upravni enoti, so izdaja listin: osebne izkaznice, potni listi, vozniška dovoljenja, prometna dovoljenja in postopki odmere davka na promet rabljenih motornih vozil, naznanitve pogrešitev, izgub in tatvin osebnih izkaznic, potnih listin, vozniških dovoljenj in prometnih dovoljenj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta