Mi sprašujemo, vi odgovarjate: Polovica vas bo letošnjo zimo vozila z novimi pnevmatikami, ostali pa ...

Gregor Grosman Gregor Grosman
15.11.2019 11:39

Od danes naprej pa do 15. marca prihodnje leto je na vozilih obvezna zimska oprema. Pri pravočasni zamenjavi pnevmatik so, kot kaže, bolj previdne ženske, saj se je za menjavo odločil višji odstotek žensk kakor moških, razkriva naša anketa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Poletne čevlje smo že zamenjali za zimske, kako pa je z ustrezno obutvijo naših jeklenih konjičkov? Od danes velja, da morajo imeti motorna in priklopna vozila v cestnem prometu nameščeno zimsko opremo, v tokratni anketi na naši Facebook strani smo vas zato med drugim vprašali, ali ste že zamenjali pnevmatike? 

Najpomembnejši oprijem na mokrem vozišču

Nakup pnevmatik nikakor ni poceni, vendar strokovnjaki opozarjajo, da je zaradi drugačne gumene zmesi v zimskih razmerah priporočljivo voziti z zimskimi pnevmatikami. Te imajo bistveno krajšo zavorno pot in zagotavljajo boljšo vodljivost. Na vprašanje, če bi morali letos kupiti nove zimske pnevmatike, na katere lastnosti bi bili posebej pozorni, in katera se vam zdi najpomembnejša pri odločitvi za nakup, kar 83,7 odstotka vprašanih odgovarja, da je to oprijem na mokrem vozišču. 6,1 odstotek pravi, da je zanje bistvenega pomena dolžina zavorne poti, enak odstotek daje na prvo mesto vodljivost med vožnjo. Nihče pri nakupu zimske pnevmatike ne gleda na porabo goriva in/ali oprijem na suhem vozišču.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta