Meteorologinja Veronika Hladnik za konec tedna napovedala hud mraz, pričakovati je tudi sneg

A.L.
09.02.2021 10:46
K nam prihaja mraz, podobne napovedi tudi za Hrvaško, zahodna Evropa pa v primežu snežne nevihte.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

V prihodnjih dneh nas čaka nekaj snega, tudi sonce, konec tedna pa nizke temperature. Kot je povedala Veronika Hladnik iz Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO), bodo danes in jutri padavine še vedno vztrajale, meja sneženja pa bo večinoma med 600 in 1000 metri nadmorske višine. "Kakšno novo snežno odejo pričakujemo bolj v alpskih dolinah, tam bo lahko nekaj novega snega," napoveduje Hladnikova in dodaja, da se bo jutri meja sneženja nekoliko dvignila in proti večeru spet spustila. "Prav hudega snega si ne obetamo. Mogoče bo v noči na četrtek nekaj malega po nižinah posnežilo, a količine bodo majhne. Po nižinah bo še naprej ostalo zeleno."

Spremembo vremena lahko pričakujemo v četrtek, ko bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem tudi burja. Po napovedih Veronike Hladnik lahko med petkom in ponedeljkom pričakujemo jasno vreme s hladnimi jutri, ko bo v notranjosti okoli -10 °C, čez dan pa okoli 0 °C.

Primerjava s prejšnjimi leti kaže, da smo imeli to zimo v decembru in januarju veliko padavin, kot zanimivost pa Hladnikova omeni, da je bilo zadnjih 30 dni za skoraj 2 °C toplejše od povprečja. Medtem je bilo v visokogorju še vedno precej novega snega. "V skupni količini zapadlega snega mislim, da je ta zima ena izmed najbolj sneženih."

O napovedih, kdaj bi lahko dočakali konec snega, in tudi o tem, kdaj bi lahko zadišalo po pomladi, je po besedah Veronike Hladnik še prehitro govoriti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta