Medijski premiki: Mirka Mayerja naj bi zamenjal Uroš Urbanija

L. M.
28.11.2023 13:36

Na čelo informativnega programa Planet TV naj bi se zavihtel bivši direktor Televizije Slovenija Uroš Urbanija. Dosedanji odgovorni urednik Mirko Mayer naj bi se že poslovil od svojih sodelavcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Uroš Urbanija naj bi postal novi šef informativnega programa na Planet TV.
Sašo Švigelj

Nekdanji direktor vladnega urada za komuniciranje v času prejšnje vlade Janeza Janše in nekdanji direktor Televizije Slovenija Uroš Urbanija naj bi po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah postal novi odgovorni urednik informativnega programa na Planet TV. O tem je prvo poročalo Delo, navedbe, da je Urbanija tik pred prihodom na Planet TV, pa so nam potrdili tudi naši viri.

Mayer naj bi na Planet TV ostal kot svetovalec

Urbanija naj bi na položaju odgovornega urednika informativnega programa Planet TV zamenjal Mirka Mayerja, ki naj bi se od svojih sodelavcev poslovil že prejšnji teden. Na Planet TV informacij o skorajšnjem prihodu Urbanije uradno ne komentirajo, več naj bi bilo znano v petek, ko naj bi prišlo do formalne zamenjave na mestu odgovornega urednika. Po nekaterih informacijah naj bi Mayer na Planet TV ostal kot svetovalec vodstva omenjene televizijske hiše, ki je v stoodstotnem lastništvu madžarske družbe T2 Adria. Madžari so Planet TV pred tremi leti za pet milijonov evrov kupili od Telekoma Slovenije.

Zdi se, da je Mirko Mayer našel novo ljubezen.
Blaž Vatovec

Urbanija, ki za dodatna pojasnila glede skorajšnjega prihoda na Planet TV danes ni bil dosegljiv, je bil med letoma 2007 in 2009 urednik notranjepolitične redakcije ter namestnik odgovornega urednika na Slovenski tiskovni agenciji (STA), do leta 2012 pa je bil odgovorni urednik Multimedijskega centra (MMC) Radiotelevizije Slovenija. Po odhodu s Kolodvorske je bil nekaj časa dnevni urednik v informativnem programu Planet TV, po tem, ko je SDS leta 2015 zagnala Novo24TV, pa je bil izbran za odgovornega urednika informativnega programa na Janševi strankarski televiziji. Na čelo urada vlade za komuniciranje se je Urbanija zavihtel teden dni po imenovanju prejšnje Janševe vlade, po lanski zamenjavi vlade pa je postal direktor TVS. Z omenjenega položaja ga je konec letošnjega avgusta ob soglasju sveta RTVS razrešila nova uprava javnega zavoda pod vodstvom Zvezdana Martića.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta