Marko Bandelli direktorju Ukoma Urošu Urbaniji: "Če ste vi oče te zadeve, nimate več kaj delati na tej poziciji. In upam, da bo vlada vašo odstopno izjavo sprejela."

Kristina Božič
14.04.2020 12:06

Odbora parlamenta na nujni seji sta neuspešno iskala odgovore o odzivu vlade Janeza Janše na prijave Svetu Evrope o nedovoljenih pritiskih na medije. Sejo so na koncu prekinili, potem ko je državni sekretar na zunanjem ministrstvu dvakrat ponovil le, da nima k temu, kar je povedal minister, kaj za dodati.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Nujne seje parlamentarnih odborov se je udeležil zunanji minister iz SDS Anže Logar, direktor vladnega urada za komuniciranje (Ukom) Uroš Urbanija ter direktor javne radiotelevizije Igor Kadunc
V imenu sklicateljev nujne seje je Matjaž Nemec iz SD dejal, da je bilo pismo, ki naj bi ga pripravili na UKOM in poslali na Svet Evrope prek ministrstva za zunanje zadeve, "škodljiv odziv" in da največja stranka SDS ne bi smela partikularnih interesov postavljati v ospredje uradnih vladnih stališč.

Robert Balen
Robert Balen
Igor Kadunc
Robert Balen
Trenutni direktor vladnega urada za komuniciranje je ponovil zapisano v vladnem odzivu za platformo Sveta Evrope.
Aleksandra Nestorović
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta