Maribor kot najlepša jesenska destinacija v Evropi

N.S., STA
27.10.2024 08:57

Portal European Best Destinations (EBD) je Maribor razglasil za najlepšo jesensko destinacijo v Evropi. Izpostavil je njegov edinstven čar kot kulinarično in kulturno središče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

"Je destinacija, ki jo lahko postavite na vrh svojih popotniških želja, če iščete pristnost in edinstvena človeška doživetja v srcu Evrope," so zapisali na portalu. European Best Destinations je pri Mariboru med drugim izpostavil najstarejšo trto na svetu, mesto pa opisal kot veselo in gostoljubno, ki skozi vse leto gosti številne mednarodne kulturne in športne dogodke.

Slikovita pokrajina ponuja neskončne možnosti za pohodništvo, kolesarjenje, smučanje in adrenalinske športe, zaradi česar je Maribor ena najboljših destinacij za obisk v Evropi v jesenskem času, so še zapisali na portalu.

Na lestvico najlepših jesenskih destinacij v Evropi je portal uvrstil še Kapadokijo, Sevillo, Firence, Granado, Plitvička jezera, na lestvici so še San Andres, Lugano, Budimpešta, Bodrum, Porto, Benetke, Comporta, Istra, Gdansk, Bordeaux in Saint-Emilion, Bilbao, Barcelona, Edinburgh, Lizbona in Amsterdam.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta