Marcel Štefančič je razkril, kako si predstavlja, da se bo na TVS vrnil Studio City

DR
22.01.2024 05:00

V intervjuju za Nedelo je zavrnil tudi izjavo Rosvite Pesek, da takšna oddaja ne sodi na javno RTV.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ekipa Studia City
Robert Balen

Marcel Štefančič se vrača na nacionalko, o tem smo v Večeru že pisali. Oddaja, ki se bo imenovala kar Marcel, bo "hard talk", torej intervjuji oziroma debate na aktualne teme, premierno bo na sporedu 29. januarja. Oddaja bo polurna. Za Nedelo pa je Štefančič povedal, zakaj se za zdaj ne vrača Studio City, ki jo je vodil 24 let. "Prejšnjemu režimu na televiziji je uspelo res razbiti Studio City, ljudje so se razleteli na vse mogoče konce, tisti, ki so ostali na televiziji, so prevzeli delo v drugih redakcijah. Drugi problem je, da so zapravili veliko denarja in pustili to televizijo v zoprnem finančnem stanju. Skratka, ni denarja za velike stvari, pa tudi težko bi bilo začenjati kaj velikega z ničle in brez kadrov," je dejal. 

Pojasnil je tudi, da ta hup hujša, da bo lahko udobno sedel v stolu, ki so ga z ukinitvijo Studia City pospravili v skladišče
Adrijan Pregelj/RTV

Obenem pa povedal tudi, kako si predstavlja, da se bo sčasoma vrnil tudi Studio City: "Potem ko se bo denar našel, bomo začeli mojim 30 minutam dodajati druge elemente. Začeli bomo graditi grozd, in ko bo postal malce večji, se bo oddaja preimenovala v Studio Marcel. Ko bo ta grozd začel dobivati še nove in nove jagode, elemente, rubrike, ljudi in generacije, ko bo ta grozd zrasel v dimenzije Studia City, se bo tako tudi poimenoval." In razlaga dalje: "Prvo oddajo Studia City bom simbolično vodil recimo do polovice in potem štafeto predal mlajši osebi, ki jo bo vodila naslednjih 20 ali 30 let. Mislim, da bi se to moralo odvrteti v kakšnih dveh,treh letih. In čez tisoč let, ko naju več ne bo, bo Studio City še vedno sijal. Tistih, ki so ga ukinili, se ne bo nihče več spomnil, Studia City pa se bodo spomnili vsi. Zdi se mi, da je zdajle to najboljša in najverjetnejša pot do novega Studia City. Ki je nujen. Studio City je eden izmed močnejših in prepoznavnejših brendov nacionalke in brez zveze bi ga bilo metati skozi okno."

Odločno je zavrnil razmišljanje Rosvite Pesek, da Studio City ne sodi na RTV: "Očitno se strinja z Janezom Janšo. Česa tako neumnega še nisem slišal: da Studio City ne sodi na nacionalno televizijo? Kam pa, če ne tja! Na nacionalni televiziji je bil 33 let! Studio City sodi prav na nacionalno televizijo!"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta