"Ljudje so vedno bolj neodgovorni." V eno od čakalnic mimo pravil vstopil potencialno okuženi moški

STA, DR
10.03.2020 11:36

V ZD Koper ugotavljajo, da se kljub opozorilom morebitno okuženi z novim koronavirusom ne držijo predpisanega protokola. Tako je davi v eno od čakalnic ZD Koper mimo pravil vstopil potencialno okužen moški. Zaradi ukrepov je bil ZD nekaj ur zaprt, rezultat brisa še ni znan. Podobno se je zgodilo tudi v ambulanti za nujne primere v Bonifiki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Sašo Bizjak

"Na žalost vedno bolj ugotavljamo, da so ljudje vedno bolj neodgovorni. Ne držijo se navodil, ki jih dajejo NIJZ, ministrstvo za zdravje in osebni zdravniki," je za STA izpostavila strokovna vodja Zdravstvenega doma (ZD) Koper Ljubica Kolander Bizjak.
Tako je danes zjutraj v čakalnico v starem zdravstvenem domu v centru Kopra vstopil moški z znaki virusnega obolenja, ki po besedah Kolander Bizjakove ni upošteval nobenih navodil, niti ni povedal, da prihaja z območja, kjer je večje število okuženih ljudi, niti da je bil v stiku z okuženim z novim koronavirusom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta