Legendarni televizijec Tomaž Perovič se je vrnil na Kolodvorsko, a zgolj do konca leta

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
07.10.2024 05:05

Njegovo ime se je v preteklih letih omenjalo vsakič, ko je Radiotelevizija Slovenija objavila razpis za enega od vodstvenih položajev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tomaž Perovič.
Planet TV

Da Tomaž Perovič sodeluje z informativnim programom Televizije Slovenija, so nas v preteklih dneh obvestili nekateri tamkajšnji novinarji. Omenjali so, da naj bi pomagal pri vizualni prenovi in formi informativnih oddaj, da naj bi vsakodnevno analiziral oddaje in svetoval urednikom.

Za kakšno sodelovanje dejansko gre, smo se pozanimali na Kolodvorski. "Gospod Perovič je eden od predavateljev, ki bo v okviru Akademije RTV izvedel serijo izobraževanj za urednike in novinarje Informativnega programa Televizije Slovenija. Sodelovanje bo trajalo do 31.12.2024, za opravljeno delo in prenos vseh pravic na izdelanih izobraževalnih gradivih bo izvajalec prejel skupni znesek v višini 4.500,00 EUR + DDV," so nam pojasnili v naši največji medijski hiši.

Kot je znano, velja Perovič za velikega poznavalca televizijskega novinarstva, o katerem je dolga leta predaval tudi študentom na ljubljanski fakulteti za družbene vede. Bil je ustanovitelj kultne oddaje Studio City, največji pečat pa je zagotovo pustil na naši najvplivnejši komercialni televiziji Pop TV, kjer je zasnoval še danes najbolj gledano informativno oddajo 24ur. Vmes se je za kratek čas preizkusil kot predsednik uprave časopisne hiše Delo, delal pa je tudi na Planet TV. Zadnjih šest let poleg tega, da svetuje tujim televizijam pri prenovah informativnih programov, kot urednik skrbi za istrski brezplačni mesečnik Obala Plus.

Tit Košir

Ime Tomaža Peroviča se je sicer v preteklih letih omenjalo vsakič, ko je Radiotelevizija Slovenija objavila razpis za enega od vodstvenih položajev. Da bi se moral vrniti na Kolodvorsko, tudi na čelo javnega zavoda, so ga nekateri aktivno nagovarjali, a se za ta korak zaradi razmer v naši največji medijski hiši, vpliva politike na tamkajšnje dogajanje in zakonskih omejitev, ki narekujejo poslovanje javnega servisa, ni nikoli odločil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta