Kdaj je smučal Janša? Besedni dvoboj med prejšnjim in zdajšnjim premierjem, odvetniška družba Matoz napoveduje tožbo

DR
08.05.2020 11:14

Sinoči je prejšnji premier in predsednik LMŠ Marjan Šarec gostoval v oddaji Odmevi, kamor so povabili tudi gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, a je ta povabilo zavrnil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Voditelj Igor E. Bergant je Šarca med drugim vprašal, ali ga kot premierja ni skrbelo, da ni dovolj zaščitne opreme v skladiščih ob tem, da se je videlo, kaj prihaja. "Seveda nas je skrbelo. Zato smo tudi izvedli te ukrepe, zato je tudi ministrstvo za zdravje šlo v skupno evropsko naročilo za 500.000 mask, a je tudi to skupno naročilo padlo v vodo, ker bi se zgodila prevara. To nikakor ne drži, da se mi nismo s tem ukvarjali. Že 29. januarja je bila ustanovljena medresorska koordinacija. In ko smo se mi ukvarjali s tem, je Janez Janša 28. februarja smučal v Italiji. To je vsem znano. Koliko se je Janez Janša zavedal prihajajoče epidemije, je veliko vprašanje," je odgovoril Šarec in dodal, da je to pomembno, ker je v vladnem poročilu navedeno, da je ključni problem, da tisti, ki so prišli iz smučanja, niso šli v karanteno.
{twitter}https://twitter.com/JJansaSDS/status/1233432858225790976{/twitter}
Danes se je na to že odzval aktualni premier Janez Janša in zapisal, da se Šarec laže. "Očitno črka L v kratici stranke LMŠ pomeni laž. Včeraj je menda v Odmevih trdil, da sem februarja 2020 smučal v Italiji, čeprav je bilo že zdavnaj pojasnjeno, da to ni res. Z lažmi zakriva svojo odgovornost za mrtve v epidemiji koronavirusa," je tvitnil Janša.
{twitter}https://twitter.com/JJansaSDS/status/1258661109030060032{/twitter}
Nemudoma mu je odgovoril predsednik LMŠ. "Predsednik vlade me je obtožil, da lažem o njegovem smučanju. Jasno piše 'danes', kar ustreza datumu objave. Če pa ni smučal in je napisal 'danes', se je pa ravno tako zlagal. O, sveta preproščina. Toliko o njegovem zavedanju o prihajajoči epidemiji," je čivknil.
{twitter}https://twitter.com/sarecmarjan/status/1258672440521248768{/twitter}
In nadalje, Šarec je očitno od Odvetniške družbe Matoz že prejel zahtevo za preklic svoje izjave v Odmevih. "Izrekli ste neresnično trditev, izključno z namenom povzročiti škodo naši stranki kot predsedniku Vlade Republike Slovenije," med drugim piše v zahtevi, v kateri je tudi navedeno, da je bila omenjena fotografija posneta lanskega februarja. "Glede na navedeno zahtevamo, da nemudoma prenehate s kršitvami osebnostnih pravic naše stranke, in sicer tako, da v skladu s 178. členom OZ nemudoma prekličite poprej navedeno izjavo, sicer bomo primorani zoper vas vložiti tožbo," lahko še preberemo v objavljeni izjavi.
{twitter}https://twitter.com/sarecmarjan/status/1258695871262310400{/twitter}
Janša je za Siol dodatno pojasnil izvor fotografije: "Simbolična fotografija moje družine je bila objavljena v odgovor na shod sovraštva in izključevanja, ki ga je ekstremna levica tisti dan pripravila v Ljubljani in na katerem so nam grozili s smrtjo. Na fotografiji tudi nikjer ne piše, da gre za Italijo. Da je bila posneta v Moeni leta 2019 sem pojasnil sam, po tem, ko so se na spletu pojavile špekulacije. Če je Marjan Šarec videl prvo, je potemtakem na twitterju videl tudi drugo objavo, zato se ne more izgovarjati, da ni vedel. Na dan shoda sovraštva smo popoldan z družino res smučali, vendar ne v Italiji, ampak na Koroškem. To lahko na sodišču dokažemo, če se Marjan Šarec za svojo laž ne bo opravičil."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta